Oenotoerisme – Familie Fabre haalt alles uit de kast

Het wijntoerismejaar 2021 van de Famille Fabre belooft leuk te worden, met de lancering van een ontsnappingsspel in Château de Luc, in de Aude. Dit nieuwe voorstel vervolledigt een reeds uitgebreid aanbod dat bezoekers uitnodigt om groen te gaan drinken.

1 juli zal een mijlpaal blijven voor liefhebbers van sterke (wijn)emoties. Vanaf die datum wordt de kelder van Château de Luc omgetoverd tot een levensgroot speelbord. Opgesloten in de kelder, met familie of vrienden, zal het fijne team van detectives 60 minuten hebben om eruit te komen… Op voorwaarde dat ze de raadsels en andere puzzels kunnen oplossen. Het scenario? In de gouden eeuw van Zuid-Frankrijk worden oneerlijke zakenlieden rijk door de markt te overspoelen met frauduleuze wijn. Het is dringend nodig de verloren cuvée, gevinifieerd volgens de voorouderlijke procédés van de familie Fabre, te bemachtigen om deze storingen tegen te gaan. Pas op, uw smaakpapillen zullen op de proef worden gesteld!

Een schat aan ideeën

Om het spel te bouwen, is de wijnmakerij niet vanaf nul begonnen. Het was gebaseerd op echte mensen die in de jaren 1880 uit de stamboom van de familie Fabre kwamen, en wier uitvindingen inhoud gaven aan deze speurtocht. “De particulier, die onze wijnen koopt of in restaurants consumeert, is onze eindklant. Het is van belang een band met hen te smeden door een gevarieerd, voor iedereen toegankelijk en vernieuwd wijntoeristisch aanbod te ontwikkelen. Met dit ontsnappingsspel wilden we de geschiedenis en de identiteit van ons familiebedrijf promoten,” legt Jeanne Fabre uit, die de 17e generatie vertegenwoordigt en samen met Romain Martineau verantwoordelijk is voor het wijntoerisme.

Een land vol avontuur

De familie Fabre, meesters in de kunst om bezoekers te vermaken, biedt een breed scala aan activiteiten. Op het programma: een ongewone ontdekking van het Château, van de ondergrondse kelder uit de 15e eeuw tot de Grande Cuisine uit de 17e eeuw, via het kleine museum. U kunt ook genieten van een wandeling met gids om meer te weten te komen over de streekproducten, met aan het eind een adembenemend uitzicht over de garrigue. De ervaring kan ook worden beleefd per mountainbike of elektrische fiets, elk voorstel wordt afgesloten met een proeverij van biologische wijnen van de 5 familielandgoederen, vergezeld van lokale vleeswaren en kazen. De minder sportievelingen zullen kiezen voor de Live proeverij, een kennismaking met interactief proeven met de wijnmaker, te doen vanuit uw luie stoel. Drie flessen naar je huis gestuurd, drie klikken en dat is het!

Vijf landgoederen en een kelder

De familie Fabre is sinds 1605 geworteld in de wijngaarden van de Aude en staat aan het hoofd van vijf topdomeinen, die allemaal biologisch worden geteeld: Domaine Grande Courtade (Pays d’Oc wijnen), Château de Luc en Château Coulon (AOC Corbières), Château Fabre-Gasparets (Boutenac cru) en La Tour de Rieux (AOC Minervois). In het Château de Luc worden bezoekers ontvangen in de tot proefkelder omgebouwde stallen. Het moet gezegd worden dat het de site niet ontbreekt aan panache en historische diepgang. Gebouwd op een voor de Galliërs heilig woud, draagt het de stempel van de Romeinen, de Visigoten, en zelfs de koningen van Frankrijk.