Oenotourisme: de zomer komt eraan, verken de Languedoc!

Met een glas in de hand of een paar sportschoenen in de hand, zijn er minstens zes goede redenen voor wijnliefhebbers om halt te houden in de wijngaarden van de Hérault en de Audois.

VIGNOBLES BONFILS (11): de geboorte van een uitzonderlijk adres

Château Capitoul, een juweel van 19e-eeuwse wijnbouwarchitectuur, genesteld in het woeste landschap van het Clape-massief, heeft na een drie jaar durende renovatie een tweede leven gekregen. Een proefkelder gewijd aan de ontdekking van de cyclus van de wijnstok en de wijn, een rondleiding door de wijngaard dankzij een digitale toepassing, een brouwerij met brouwersvuur en een gastronomisch restaurant met uitzicht op de lagune, een park van 10 hectare ontworpen door de beroemde landschapskunstenaar James Basson… Dit chique en milieuvriendelijk wijntoerisme complex heeft alles om te behagen! Wijndomein, kasteel, hotel en spa op 5 minuten van Narbonne en de kust.

AOP TERRASSES DU LARZAC (34) : trek er op uit, er is zoveel te zien…

De wijnbouwers van deze appellatie nodigen levensgenieters uit voor een gastronomische rondleiding in het hart van de Grand Site de France Salagou-Cirque de Mourèze. Tussen basaltplateaus en rode aarde, olijfgaarden en wijngaarden bezaaid met rotsblokken, worden wijnen en kwaliteitsgerechten geserveerd bij elk van de 6 etappes van deze 5 km lange wandeling die in schoonheid eindigt in het pittoreske dorpje Octon. Circulade en Terrasses du Larzac, 2 en 3 juli 2021.

LES VIGNOBLES FONCALIEU (11) : XXL-genoegens op het terras

Aan de voet van de Cité de Carcassonne is een Belle Époque gebouw het decor van een wijnbar en delicatessenwinkel. Op het menu? Foncalieu nuggets en een reeks nieuwe producten: kaas- en vleeswarenplankjes, vegetarische tapas, exquise desserts, koffie van de brander Roméro en Lapar’thees… Om van te genieten op het terras, terwijl u geniet van de sfeer na het werk op donderdag- en vrijdagavond. Comptoir de la Cité, open van dinsdag tot zaterdag.

AOP SAINT-CHINIAN (34) : voor wie dorst heeft naar gezelligheid

Elke dag biedt een wijnboer een proeverij van zijn wijnen aan in La Maison des Vins. s Avonds wordt er muziek gespeeld op een steenworp afstand van het klooster, in aanwezigheid van verschillende landgoederen! Jazz, walsen en zigeunerswing flirten met de verrukkelijke gerechten die door plaatselijke restauranthouders worden bereid. Vier hoogtepunten zullen de zomer rond de nectar van deze half-schist, half-limestone appellation onderbreken. Efemere wijnbar, 17, 18, 31 juli en 1 augustus.

DOMAINE GAYDA (11) : tafel met uitzicht

Het restaurant van het landgoed heeft zijn deuren weer geopend! In een geraffineerd kader kunt u knabbelen aan een aperitiefmandje, genieten van een tartaar van rundvlees of een in de pan gebakken inktvis zonder poespas, of surfen op het freestyle menu. Alles bereid met verse lokale producten. En u kunt het adembenemende panorama van de Pyreneeën bewonderen terwijl u een paar mooie flessen ontkurkt. Rondleidingen in de wijngaard, bezoeken en proeverijen staan ook op het zomermenu. Het restaurant is gesloten op zondagavond en maandag.

FAMILIE FABRE (11) : op zoek naar de verloren wijnoogst

In het Château de Luc wordt wijn een spel van raadsels en de kelder een avonturenspeeltuin vol tests… van proeven. Sherlock Homes in de dop heeft een uur om de fles te vinden die is gevinifieerd volgens het voorouderlijk procédé van de familie Fabre, de antithese van de frauduleuze wijnen uit de gouden eeuw van de Midi wijnindustrie. Ontsnappingsspel, maandag tot zaterdag (4 sessies per dag).