Omaanda, Zannier hotels nieuw ongebruikelijk avontuur in Nambië

Met de opening van een gloednieuwe lodge (Omaanda) met een uitzonderlijk karakter in de Namibische savanne, blijft Arnaud Zannier, initiatiefnemer van de Zannier hotels, nieuwe luxueuze projecten realiseren. Ook in Namibië (waar 3 projecten in ontwikkeling zijn), laat Zannier Hotels zich leiden door dezelfde filosofie. Andermaal een discrete elegantie, het tijdloze karakter van een plaats, de natuur en haar tradities, samenbrengen in unieke projecten tot grote vreugde van de gasten …

Omaanda, (geïnspireerd door het woord “Omhanda” wat neushoorn betekent in Oshiwambo), dankt zijn naam aan de uitzonderlijke locatie, in het hart van een privéreservaat voor dieren, het reservaat Zannier by N / a’an ku sê. De onmetelijkheid van de site, bijna 9000 hectare in de savanne nabij de hoofdstad Windhoek, biedt de gasten een sobere luxe temidden de natuurlijke schoonheid van het landschap.

Deze lodge bestaat uit een dozijn hutten van grote luxe, geïnspireerd op de traditionele architectuur Owambo. Deze lokale meerderheid onderscheidt zich door zijn seculiere knowhow, nuchter, geïnspireerd door en respectvol voor de omgeving die hem omringt. Omaanda openbaart zich als een terugkeer naar de bronnen van het leven, naar de wildernis. De rust en het isolement, de natuur, de pure en rauwe schoonheid en de eindeloze landschappen, maken deze bestemming onvergetelijk.

Het verhaal van Omaanda, het vierde juweel van Zannier Hotels, dat in juli 2018 de deuren opende, is een ongepubliceerd verhaal. Het verhaal van een vriendelijke ontmoeting van een ondernemer met een bijzondere en zeer persoonlijke visie op luxe hotels, en Angelina Jolie, een internationale artistieke persoonlijkheid, internationaal erkend en gewaardeerd om haar talent. Ze ontdekte met verbazing Baitang Phum Cambodja, en verwees naar het bestaan van een andere locatie, meer dan 10.000 km van Cambodja verwijderd, waar men de natuur kan koesteren en poogt de wilde dieren te behouden.

Het ongewone avontuur van Zannier Hotels gaat ook via Le Chalet in Frankrijk en 1898 The Post in België, wordt binnenkort aangevuld met Bãi San Hô in Vietnam. Andermaal bezorgen de zuiverheid van de plaats, de authentieke en ruwe charme, ingetogen elegantie, diep respect voor de traditie, de zoektocht naar tijdloze, kwaliteit van de dienstverlening, nieuwe adelbrieven aan Zannier hotels.

Omaanda, de meeste recente creatie van Zannier Hotels, ligt midden in een enorm reservaat dat de Zannier-familie in samenwerking met de stichting N / a’an ku sê in 2016 verwierf. Bezorgd om de voorouderlijke wilde schoonheid te behouden en te beschermen, hebben hier Rudie van Vuuren, geboren in Namibië, en zijn vrouw Marlice deze stichting gecreëerd. N / a’an ku sê werkt aan het behoud van de natuurgebieden – een behoudsmissie die perfect in overeenstemming is met de waarden van Zannier Reserve. In het hart van dit gigantische reservaat ligt een heiligdom van flora en fauna van ongelooflijke rijkdom. Rudie en Marlice hebben een neushoorn- en olifantenziekenhuis voor verlaten en gewonde dieren opgezet, die wordt gefinancierd door de Jolie-Pitt Foundation. Het doel: de bewoners van onze planeet wijzen op de noodzaak om de ‘wilde wereld’ te behouden.

Omaanda Lodge biedt een uitzicht van 360 graden over de vlaktes en de Afrikaanse savanne. Het dorp is omgetoverd tot een luxueus en wild toevluchtsoord, met hoogstaand eigentijds comfort eigen aan de geest Zannier Hotels. Comfort dat op een natuurlijke manier in de decoratie is geïntegreerd volgens de Owambo tradities. Het dorp is omgeven door een houten palissade, de ‘kraal’. De ‘boma’, het kloppende hart van Omaanda waar de gastheren elkaar ontmoeten zoals de stammen deden, is een ode aan het lokale traditionele leven. De ontwikkeling van de site werd uitgevoerd in het scrupuleuze respect van voorouderlijke technieken: de afgeronde muren van elke kamer zijn opgebouwd uit een natuurlijke coating die zandzakken bedekt, elke hut is bedekt met een rieten dak met de hand genaaid. De inrichting bestaat uit antiek uit Namibië of uit naburige landen. Het slanke en overzichtelijke ontwerp, het alomtegenwoordige hout, de warme kleuren die de aarde en de natuur oproepen, geven Omaanda een bijzonder vriendelijke en ontspannen sfeer.

De unieke ervaring van een reeks hutten in het hart van de savanne

Om zijn charme en rust te behouden, met respect voor de omringende natuur, bestaat de lodge uit tien hutten (acht van 60 m2 met een dubbele kamer en twee van 120m2 van twee tweepersoonskamers en een woonkamer ). Vanop hun privéterras kunnen gasten uitkijken naar de ‘dam’ waar de dieren bij het vallen van de avond komen drinken, een adembenemende show als een ode aan natuurlijke en tijdloze schoonheid. Het restaurant met live-cooking, biedt een keuken geïnspireerd op de beste lokale producten. De keuken is genereus waarbij weelderige stukjes gegrild vlees worden geserveerd aan de gasten.

Een eerste bar bevindt zich direct bij het zwembad, bewoners kunnen er overdag uitrusten en zich opfrissen. Een andere verfijnde en gezellige bar is de ideale plek om de avond te beginnen of te eindigen. De spa bestaat uit 2 tweepersoonskamers met vele behandelingen, verder is er een winkel en een verwarmd zwembad met uitzicht op de savanne. Gasten kunnen zich in Omaanda op elk moment van de dag ontspannen, in een sfeer die hen terug in de tijd laat reizen. Om avontuur en rust af te wisselen, worden er vele excursies en safari’s georganiseerd. Elk uitje wordt getransformeerd in een ongekende, andere, magische ervaring. Naar het beeld van de andere vestigingen laat Omaanda opnieuw de authenticiteit en de rauwe charme van een land, zijn aard en zijn beschaving op een unieke wijze sublimeren.

Het Namibische avontuur van Zannier Hotels krijgt tegen de zomer 2019 een verlengstuk met Sonop, een resort in de Namib-woestijn. Gelegen op een reeks keien (grote rotsen) in de woestijn, zullen een tiental tenten van groot comfort een ideale suite bieden in een Engelse koloniale geest.