On the go met de ‘food à porter’ lunchbox van Alessi

» Design van Sakura Adachi voor Alessi – » Een item met modieuze roots verkrijgbaar in de kleuren rood, grijs en licht blauw.

Food à porter is een stijlvolle lunchbox ontworpen door designer Sakura Adachi voor Alessi. De lunchbox heeft een tweeledig karakter. Enerzijds is het geïnspireerd op de Japanse bento box, anderzijds is het een modeaccessoire. Food à porter is na waterkoker Plissé van Michele De Lucchi het tweede product met mode als insteek binnen de najaarscollectie.

Prijs van een food à porter lunchbox – €49.00 . De naam, food à porter, is een weggever. Het vertaalt als eten om mee te nemen en maakt de functie van het object duidelijk. Met zijn Franse noot hint de naam ook naar het modieuze uiterlijk en karakter van Sakura Adachi’s lunchbox.

Lunch met Japanse insteek

Food à porter combineert functionaliteit met een uitgesproken esthetische waarde middels een eerbetoon aan de bento boxen en het Japanse lakwerk. De lunchbox is zo ontworpen dat je je lunch netjes kunt scheiden, want deze bestaat namelijk uit 1 centrale container, 2 compartimenten en 2 deksels. Zo lunch je waar en wanneer je maar wilt. Ideaal voor mensen die genieten van een thuisbereide lunch of die een specifiek dieet volgen.

De drie containers worden samengehouden door een siliconen band die verkrijgbaar is in twee verschillende versies. Een “single” band die het geheel samenhoudt of een dubbele band die daarnaast de lunchbox in een handtas omtovert. Geïnspireerd op de Japanse bento box

Technische details

  • Food à porter wordt gerealiseerd in thermoplastische hars in drie kleuren: licht blauw, rood en grijs.
  • Food à porter bevat vijf stukken: een grotere centrale container (0,5 liter), twee compartimenten met kleine zijkanten (0,4 liter) en twee deksels met siliconen sluitingen.
  • Op de deksels bevindt zich een kleine opening, afgesloten door een kleine siliconen dop. Zo kan de lunchbox ook makkelijk in de microgolfoven.
  • Food à porter is hermetisch afsluitbaar.