Onze vakantiewensen voor deze zomer ?

Reizen is straks geen onbereikbare droom meer! Om te weten waar en hoe we op vakantie willen gaan, heeft LOGIS HOTELS – de eerste keten van onafhankelijke restauranthouders en hoteliers in Europa – een enquête gehouden onder zijn cliënteel.

Plannen van de Vlamingen

Met de komst van de lente kijken de meeste Vlamingen ernaar uit om weer te kunnen reizen en zichzelf te laten verwennen in het hotel van hun keuze. Een trend die duidelijk uit deze enquête naar voren komt, is dat 73% van de bevraagde Vlamingen een vakantie plant deze zomer. 17% van de bevraagden hebben zelfs al geboekt. Op de vraag of de vaccinatiecampagne een invloed heeft op de plannen, zegt 86% volmondig ‘ja’. 4% van de ondervraagde Vlamingen wil deze zomer buiten Europa op reis gaan, 90% kiest voor Europa en 6% wil in eigen land blijven.

Momenteel zijn er 24 LOGIS HOTELS in België en een grote verscheidenheid aan adressen in de buurlanden, vooral in Frankrijk en Spanje. Vakantie doorbrengen in een nabijgelegen land is uiteraard kiezen voor duurzaamheid. De verplaatsingskosten blijven ook beperkt bij wie kiest voor een nabijgelegen land.

Comfort, afgestemd op de persoonlijke behoeften

Typisch aan de LOGIS HOTELS is hun eigen karakter. De charme van de streek vertaalt zich in het hotel, de kamers, de keuken, de bediening. Authenticiteit is een kenmerk van LOGIS HOTELS en voor het comfort, afgestemd op individuele behoeften, wordt hartelijk gezorgd door de eigenaars die vaak al generaties lang hoteluitbater zijn. Een gezellige picknick, een plek om de fiets te stallen of op te laden, een tip voor een uitstap, de eigenaars helpen met plezier. Door te kiezen voor een LOGIS HOTEL krijgt de lokale economie een boost. Op de vraag hoeveel invloed dit alles heeft op de beslissing bij het kiezen van een accommodatie zegt 20% ‘heel veel invloed’ en 61% ‘veel invloed’.

Lokale, seizoensgebonden producten

LOGIS HOTELS hebben een sterke band met de regio waarin ze gevestigd zijn. Daarom gebruiken de restaurants van LOGIS HOTELS seizoensgebonden ingrediënten en zo veel mogelijk lokale producten in hun menu’s. Elk LOGIS HOTEL probeert te bouwen aan een betere, duurzamere wereld. Duurzaamheid en gastronomie gaan daarbij hand in hand. Hoe belangrijk vinden klanten dit dan bij de keuze voor een restaurant? Voor 29% is dit ‘heel erg belangrijk’ en 55% vindt dit ‘erg belangrijk’.

De LOGIS HOTELS houden zich strikt aan de gezondheids- en veiligheidsmaatregelen in overeenstemming met de aanbevelingen van de overheid. Door hun kleinschaligheid en goede ligging zijn ze ideaal voor rust, ver weg van het massatoerisme. Eén ding is zeker: LOGIS HOTELS stelt alles in het werk om hun klanten een geweldig en onvergetelijk verblijf te bezorgen, ook in de context van deze pandemie.

Al sinds meer dan 70 jaar zorgt LOGIS HOTELS ervoor dat mensen kunnen genieten van een verblijf en lekker eten. Het is de eerste keten van onafhankelijke restaurant- en hoteleigenaren in Europa, met 2300 hotels verspreid over 8 landen en 6 merken (Logis d’Exception, Châteaux & Demeures, Logis Hotels, Auberges de Pays, Citotel en Urban Style).

LOGIS HOTELS legt de link tussen platteland en de stad, van heel lokaal tot mondain en werkt elke dag, samen met alle leden, aan moderne, duurzame en unieke hotellerie, en toont haar betrokkenheid op sociaal gebied en met betrekking tot het milieu. Ieder lid van de LOGIS HOTELS groep is er trots op bij te dragen aan een betere wereld. www.logishotels.be