Ooit een petfles, nu een hip jasje!

JBC creëert 100% gerecycleerde donsjassen voor het hele gezin

JBC is al jaren koploper op gebied van duurzaam ondernemen. Zo is de winkelketen lid van de Fair Wear Foundation en waren ze de eerste grote kledingretailer om een denimbroek gemaakt van ingezamelde gedragen jeansbroeken op de markt te brengen. Met deze 100% gerecycleerde donsjassen zet JBC alweer een stap in de juiste richting. De jassen zijn volledig gemaakt uit plastic afval en zijn vanaf nu beschikbaar in de winkels en online. Win-win, want minder plastic op de afvalberg en de perfecte bescherming tegen weer en wind. Ooit een petfles, nu een hip jasje!

Ook met “afval” kan je nieuwe producten maken, dat bewijst deze nieuwe jassencollectie van JBC. Niet alleen de buitenstof is van gerecycleerde petflessen, maar ook de voering en ritstape werden in dit duurzame materiaal uitgevoerd. Nog een leuk extraatje: zelfs de dons is vervangen door het gerecycleerde materiaal, dus de jas is helemaal vegan. Het Limburgse familiebedrijf maakt de cirkel wederom rond met de lancering van deze jassen voor het hele gezin.

“Onze nieuwe jassen laten zien dat we meer en meer circulair willen werken. Het komt erop neer dat we onze verantwoordelijkheid nemen op vlak van uitputting van grondstoffen en dat we op deze manier ons steentje bijdragen aan het verminderen van de afvalberg door de textielindustrie” zegt Valerie Geluykens, CSR manager bij JBC.

Een heerlijke herfstwandeling aan zee met je gezin, dat is op en top quality time. Met de donsjassen kan dit in alle weersomstandigheden, want ze zijn regenproof en laten geen wind door. De perfecte bescherming tegen het Belgische weer, bijzonder licht en makkelijk op te plooien om mee te nemen. De jasjes zijn beschikbaar voor het hele gezin, van de allerkleinsten tot dames en heren.

JBC als pionier in duurzaam ondernemen

Al meer dan 20 jaar zet JBC in op een duurzaam beleid, met verschillende initiatieven die de daad bij het woord voegen. Zo schonk JBC in de maand mei nog 78 bomen aan de organisatie ‘Een bos voor iedereen 2020’. De thuisleveringen van JBC werden vorig jaar al ontdaan van hun plastic verpakkingsmateriaal en worden geleverd in een doos die voor 70% bestaat uit gerecycleerd karton. Een van de meest recente duurzame initiatieven is hun circulaire shopper die bestaat uit textiel gemaakt van oude ingezamelde kledij en werd onlangs nog genomineerd tot product van het jaar.

De collectie is nu verkrijgbaar in de JBC-filialen en online. Prijzen variëren tussen €29,95 en €59,95.