Op lenteweekend in eigen land!

Een kort of lang weekend, een gemakkelijke of intense wandeling, je eigen provincie of wat verder weg… in de lente zijn we altijd enthousiast als we kunnen genieten met het gezin. Denk maar aan de bloesemtochten die er nu snel aankomen! Verblijven doen we graag met alle comfort en daarvoor is een Belvilla vakantiewoning ideaal. Met de ‘gratis annuleren campagne’ hoeft niemand zich zorgen te maken, welke regels er op dat ogenblik ook gelden… Reizen doe je natuurlijk volgens de officiële reisvoorschriften.

Of je nu houdt van de zee of de Hoge Venen, het platteland of de heuvelachtige bossen, in België kun je in het voorjaar echt wel op veel plaatsen heerlijk wandelen. En met het aanbod van Belvilla vind je altijd wel een passende vakantiewoning. Ga je mee op pad?

Bloesemtochten in Haspengouw : Beginnen doen we met de bloesems, want de periode dat je er van kunt genieten is kort. En het is bijna zo ver! Hou de bloesemalert app dus in de gaten.

In Heers, gelegen in de schilderachtige fruitstreek Haspengouw, kies je tussen vakantiehuis De Jachtbloesem of Villa Bigaro. 19de-eeuws of liever nieuw en modern? Allebei tiptop in orde, sowieso. Leuke wandelingen in de buurt zijn er in overvloed. We tippen er 2: Bloesems in Grootloon langs de hoogboomstamgaarden (8,5 km) of de omgeving van Het kasteeldomein van Rullingen (4 km), met boomgaarden, akkers en het natuurgebied Meersbeemden.

Uitwaaien aan zee : Aan de andere kant van het land, in Wenduine, verblijf je in een leuk vissershuisje op loopafstand van het strand. De woning is geschikt voor maximaal 6 personen. Wandelen kan in de Duinbossen tussen Wenduine en Bredene, een wandel- en natuurgebied van maar liefst 157 ha. Volg de Duinbossenwandelroute van 10,3 km en adem de zeelucht in. Heerlijk!

Vakantiegevoel in Voeren : Een authentiek 17de-eeuws vakwerkhuis in de Voerstreek met 4 slaapkamers, dat is de perfecte woning voor een grote familie en het ideale vertrekpunt voor wandeltochten. Eentje daarvan is de Bronnenwandeling (8,5 km), door het bos, langs natuurlijke waterbronnen en valleien. Wat is de Voerstreek zo prachtig…

Narcissen in de Hoge Venen : Een gezellige, vrijstaande chalet voor 6 personen met uitzicht op het meer van Bütgenbach, nóg meer natuur om je heen is ondenkbaar. Vanaf april kun je hier op Narcissenwandeling (9 km). Dan bloeien er in het Warchedal duizenden wilde narcissen. Een heerlijk schouwspel.

Bloemen spotten in het Kastanjebos : Op naar Vlaams-Brabant! In de omgeving van vakantiehuis De Wever is het mogelijk om idyllische wandelingen en fietstochten te maken. Glabbeek is namelijk het centrum van de fruitteelt in het mooie Hageland en in het voorjaar zijn er ook bloesemtochten. Maar ook het Kastanjebos in Herent, nabij Leuven, is de moeite om door het bloementapijt te wandelen. Deze 2 korte wandelingen van Natuurpunt zijn helemaal familievriendelijk (2,4 en 2,6 km).

Terwijl de lente je kriebels bezorgt, dompel je jezelf helemaal onder in het beste van eigen land. Eén probleem? Je kunt niet kiezen tussen al deze prachtige vakantiewoningen van Belvilla.