Opening American Vintage in Antwerpen

American Vintage staat voor intuïtieve mode, en dat wordt meteen overduidelijk voor al wie de gloednieuwe Antwerpse boetiek binnen stapt. De lichte ruimte heeft muren in ruw cement en ademt een natuurlijke sfeer uit, met zijn houten meubels en urban jungle. De klassieke architectuur uit het begin van de vorige eeuw vormt een prachtig samenspel met de moderniteit van wat American Vintage te bieden heeft, en creëert tegelijk een contrast. De roots van de urban art doen op die manier de hedendaagse toegepaste kunst gemaakt van kasjmier en katoen prachtig tot haar recht komen.

De damesafdeling is enkel gescheiden van de straat door een enorme glazen wand die over de hele breedte van de gevel doorloopt, en ook de range voor mannen in zijn decor van kubistisch meubilair in glad cement kan je vanaf de trottoirs van de modestad ontdekken. Het ultieme plezier van pure mode in een minimalistische, transparante sfeer.

Michael Azoulay, de oprichter van dit bedrijf uit Marseille, vindt dat een kledingstuk amusant moet zijn en je kleden een bron van plezier. “We zoeken niet naar excentriciteit maar eerder naar het essentiële, met een vleugje fantasie. Onze collecties dagen het begrip casual elegantie uit door een spel van laagjes, combinaties van coole broeken met tops in zijde enzovoort. We voelen ons niet gebonden door codes en regels en leggen zeker geen persoonlijke voorkeuren op.”

American Vintage brengt op heel natuurlijke wijze zachte maar intrigerende collecties die prachtig tot hun recht komen in deze nieuwe boetiek in een dynamische wijk van de historische hoofdstad van de Belgische mode. Strak en hedendaags, en vooral heel verleidelijk.

AMERICAN VINTAGE – French women’s & men’s rtw – T. +32 (0)2 540 23 82 www.americanvintage-store.com