Orient Express maakt een comeback in Italië met La Dolce Vita trein

150 jaar geleden maakte Georges Nagelmackers een droom waar door de eerste luxetreinen van de Orient Express te lanceren. In 2023 rijdt de Orient Express weer op de rails en brengt hij zijn passagiers naar een fantastisch land: Italië!

De Orient Express La Dolce Vita is voortgekomen uit het project voor luxetoerisme per spoor van Arsenale S.p.A., nu in samenwerking met Orient Express via Accor, en zal vanaf 2023 zijn eerste passagiers aan boord van 6 luxetreinen verwelkomen. Een reis van het noorden naar het zuiden van Italië, door 14 regio’s, waaraan drie internationale bestemmingen zijn toegevoegd die Rome verbinden met Parijs, Istanbul en Split. Rome, een magische tussenstop om het eerste hotel van de Orient Express, Minerva, te beleven, dat in 2024 open zal gaan.

Achter de naam Orient Express La Dolce Vita gaat een eerbetoon schuil aan het Dolce Vita, aan een fantastische periode uit de geschiedenis, aan het artistieke en culturele elan van Italië in de jaren zestig.  Met de steun van Accor, de officiële hotelpartner van La Dolce Vita, en dankzij het partnerschap met Trenitalia en Fondazione FS Italiane, nodigt deze reis passagiers uit om te reizen langs meer dan 16.000 km spoorlijnen – waarvan 7.000 niet-geëlektrificeerd zijn, die herinneren aan de historische schatten van het land. Dankzij het partnerschap met Trenitalia – Gruppo Ferrovie dello Stato – en de Fondazione FS Italiane is de Orient Express La Dolce Vita een belofte om zich buiten de gebaande paden te wagen, om onbekende of nog steeds geheim gehouden plaatsen te betreden en architecturale monumenten te ontdekken.

De Orient Express La Dolce Vita trein, ontworpen door Dimorestudio, de architectuur- en designstudio die in 2003 werd opgericht door Emiliano Salci en Britt Moran, combineert de Italiaanse manier van leven met de hedendaagse geest van reizen. Het luxueuze decor van de trein zal worden toegepast in 12 Deluxe cabines, 18 suites, 1 Prestige suite en een restaurant, en zal een gedurfd eerbetoon zijn aan de kunst en ambachten, design en creativiteit van de jaren ’60 en ’70 van de vorige eeuw.

In samenwerking met de beste internationale chef-koks en sommeliers kunnen reizigers genieten van een 5-sterrenservice aan boord en genieten van de schatten en de uitmuntendheid van “Made in Italy”, van de geneugten van de gastronomie tot de fijnste Italiaanse wijnen. Op het station Rome Termini verwelkomt de Orient Express Lounge de passagiers en biedt hen een selectie verfrissingen aan voor hun vertrek. Een vriendelijke en elegante plek waar iedereen kan profiteren van persoonlijke service en advies.

De verschillende routes zijn gekozen om nieuwe reiservaringen te creëren die onze vijf zintuigen prikkelen. De meeste daarvan beginnen in Italië, waar de wonderen van de Alpen, het bucolische platteland of de paradijselijke stranden van Zuid-Italië te zien zijn. Drie speciale routes zullen acht landen doorkruisen en Rome verbinden met Parijs, Istanbul en Split.

Paolo Barletta, CEO van Arsenale S.p.A, legt uit: “Het is een grote eer en een voorrecht om geassocieerd te worden met Orient Express, een van de meest prestigieuze luxemerken ter wereld. Deze overeenkomst markeert een nieuwe fase voor onze La Dolce Vita-treinen. Een teken van vertrouwen en waardering voor een project dat het Italiaanse toeristische aanbod zal verrijken. Wij nemen reizigers mee om nieuwe routes te ontdekken, naar unieke plaatsen waar zij met onze eigen vrijgevigheid een ‘Made in Italy’ ervaring kunnen beleven. De reis zelf wordt de bestemming en Italië is nog nooit zo toegankelijk en sensationeel geweest.