Overname operationeel beheer parkings: Brussels South Charleroi airport

Sinds vrijdag 1 februari werkt Brussels South Charleroi Airport aan de overname van het operationeel beheer van alle eigen parkings. De luchthaven beschikt momenteel over 7.860 eigen parkeerplaatsen op de zes parkings die op de site van de luchthaven werden aangelegd. Naast de overname van alles wat met het parkeren van voertuigen te maken heeft, wil Brussels South Charleroi Airport uitgroeien tot een belangrijke partner van reizigers onderweg.

Brussels South Charleroi Airport wordt de enige beheerder van de zes parkings op de luchthavensite. Tot nu toe werd het technisch en commercieel beheer van de parkings uitbesteed. De luchthaven wil voortaan dichter bij de gebruikers van de parkings staan en met hen een bevoorrechte relatie uitbouwen op basis van voordelige tarieven en een kwalitatieve dienstverlening.

Op Brussels South Charleroi Airport worden zes parkeerzones uitgebaat. Daar krijgen gebruikers een ruime keuze uit allerlei diensten die rekening houden met ieders budget. Doelstelling: een kwalitatieve dienstverlening waarborgen, ongeacht de door de klant gekozen optie.

Parking Express : Directe omgeving van de terminal

Parking Lock Park : Op 2 minuten wandelafstand van de terminal

Parking P1 : Op 5 minuten wandelafstand van de terminal

Parking P2 : Op 10 minuten wandelafstand van de terminal

Parking P3 : Pendeldienst om de 20 minuten tussen de parking en de terminal

Parking P4 – Foot & Fly : Op 20 minuten wandelafstand van de terminal

Wie van de officiële luchthavenparkings gebruik maakt, laat de wagen veilig in de buurt van de terminals achter. De luchthaven neemt het beheer van de parkings over om het volledige traject van de passagiers in goede banen te kunnen leiden. Bereikbaarheid en parkeren vormen immers belangrijke schakels in de reizigerservaring. Reserveren is steeds mogelijk via de website van de luchthaven: http://www.brussels-charleroi-airport.com.

In het kader van een verdere digitalisering zal Brussels South Charleroi Airport binnenkort nieuwe digitale tools hanteren die een snellere reservatie van de parkeerplaatsen mogelijk moet maken. Gebruikers van de parkings zullen in de toekomst voordeliger tarieven aangeboden krijgen. Ook komen er aanvullende diensten, dankzij een strategisch partnership dat in oktober vorig jaar met Telenet werd afgesloten. In de zomer van 2019 wordt een intelligent en geconnecteerd parkeersysteem gelanceerd. Dat behelst tal van digitale oplossingen, waaronder: nummerplaatherkenning bij het betreden van de infrastructuur, zodat de slagbomen opengaan.

Patrick LAMBRECHTS, CEO Ad Interim van Brussels South Charleroi Airport, verklaart: ‘De luchthaven wordt in het beheer van de parkings een onafhankelijke en autonome speler. Die autonomie brengt ons nauwer in contact met de reizigers. Het gaat om een nieuwe stap in de manier waarop we reizigers willen begeleiden en waarin de behoeften van passagiers voor ons centraal staan. Dankzij een verdere digitalisering, moeten we de gebruikers van ons luchthavenplatform in de nabije toekomst heel wat nieuwe mogelijkheden kunnen bieden.’