Pan Pacific breidt wereldwijde aanwezigheid uit

Pan Pacific Hotels Group blijft haar wereldwijde pijplijn uitbreiden met 13 nieuwe hotels in 10 belangrijke steden tegen 2024. Meer dan 3.300 kamers zullen worden toegevoegd waardoor haar portfolio op 48 hotels, resorts en serviced suites in 29 steden komt. Pan Pacific Hotels Group’s moedermaatschappij UOL Group Limited is een van de meest gevestigde hotel- en vastgoedbedrijven in Azië. Met deze stap vestigt de groep haar aanwezigheid in belangrijke steden, waaronder Londen, Kuala Lumpur, Jakarta, Dalian, Hanoi, Phnom Penh en Siem Reap.

Deze uitbreiding begon met de recente openingen van PARKROYAL Monash Melbourne in april en Pan Pacific London op 1 september, die in de komende drie jaar zullen worden gevolgd door 13 andere accommodaties. Geopend op 1 september is Pan Pacific London, Pan Pacific Hotels Group’s vlaggenschip hotel in Groot-Brittannië. Het 237 sleutels tellende mixed-use project is de trots van een dream design team: het is ontworpen door het in Londen gevestigde en bekroonde bureau PLP Architectures, met de hotel interieurs van Yabu Pushelberg, en Tom Dixon’s Design Research Studio voor de bar in Devonshire Row. One Bishopsgate Plaza is eigendom van en ontwikkeld door UOL. Dankzij deze visionaire architectuur werd Pan Pacific London reeds bekroond met de “5 Star Winner for Best Hotel Construction and Design UK”, “Best Hotel Architecture London” en “Best Mixed-Use Architecture London” op de International Property Awards (UK).

Na de succesvolle lancering van haar merk PARKROYAL COLLECTION in januari 2020, introduceert Pan Pacific Hotels Group een nieuw eco-chic icoon met een duurzaamheidsethos: PARKROYAL COLLECTIONKuala Lumpur, dat in juni 2022 zal openen. Het PARKROYAL COLLECTION Kuala Lumpur-complex, eigendom van UOL, zal in het kloppende hart van Bukit Bintang heropenen als een getransformeerde lifestylebestemming. In lijn met PARKROYAL COLLECTION’s kenmerkende biofiele landschapsarchitectuur wordt PARKROYAL COLLECTION Kuala Lumpur een baken van groen design, van de hand van DP Architects en FDAT. De gevel wordt omzoomd door 78 sky planters, waardoor een weelderige groene gevel ontstaat die doorloopt tot in de lobby en een tuin in het hotel tot leven wekt. Het hotel krijgt ook een wellnessverdieping met een St. Gregory spa, een fitnessruimte en fitnessstudio en zwembad. Het PARKROYAL COLLECTION Kuala Lumpur complex huisvest ook de Pan Pacific Serviced Suites Kuala Lumpur, een toevluchtsoord voor langblijvers met alle comfort van de locatie en het hotel.

Andere nieuwe openingen in Maleisië in 2022 omvatten de uitbreiding van haar PARKROYAL resorts portfolio in Langkawi en Malakka. Het 301 kamers tellende PARKROYAL Langkawi Resort ligt direct aan het strand, met uitgebreide vergaderfaciliteiten en een beach club voor zowel zakelijke als leisure gasten. In het 418 kamers tellende PARKROYAL A’Famosa Melaka Resort wordt het geliefde A’Famosa Resort grondig gerenoveerd en nieuwe gebouwen opgetrokken die een ontspannende accommodatie bieden.

De Groep plant ook haar vlag in Indonesië met een gedurfde cluster van hotels in de hoofdstad Jakarta. In de komende drie jaar zullen PARKROYAL Jakarta, PARKROYAL Serviced Suites Jakarta en Pan Pacific Jakarta, eigendom van UOL Group Limited, hun deuren openen in het prestigieuze Thamrin Nine, een combinatie van commerciële ruimtes, entertainment en retail. Het huisvesten van drie eigendommen in één complex biedt ongeëvenaarde keuze voor zowel zakenreizigers als vakantiegangers, met verschillende noden voor verfijning en comfort, en voor korte en langere verblijven.

Maak kennis met Singapore’s eerste zero-waste hotel: Pan Pacific Orchard. Pan Pacific Hotels Group zet de duurzaamheidsagenda kracht bij en opent in het vierde kwartaal van 2022 het langverwachte afvalvrije hotel, Pan Pacific Orchard, dat ook eigendom is van en ontwikkeld wordt door UOL Group Limited. Met een bladerdak dat meer dan 300% van het hoteloppervlak beslaat, zal het pand beschikken over vier thematische sky gardens, elk met een eigen natuurlijke omgeving: Forest Terrace, Beach Club, Secret Garden en Cloud Terrace. Om zijn afvalvrije belofte na te komen, zal het 350 kamers tellende hotel gebruik maken van een systeem om regenwater op te vangen, een recycleerbaar watersysteem en een pers die voedselafval omzet in voedingswater voor de sky gardens van het hotel. Waterdispensers zullen het gebruik van plastic flessenwater elimineren, en technologie om het energieverbruik te reguleren en te besparen omvatten licht-, bewegings- en regensensoren, evenals zonnecellen.

De volgende stap is China. In 2022 zal Pan Pacific Hotels Group het eerste PARKROYAL hotel in het land introduceren in Dalian, een belangrijke sub-provinciale stad in de provincie Liaoning. Het 52 verdiepingen tellende PARKROYAL Dalian wordt een icoon met een panoramisch uitzicht vanaf de toplocatie aan Youting Road, die een verbinding biedt met Xinghai Square, Dalian World Expo Centre en Dalian Xinghai Convention & Exhibition Centre.

De Groep breidt ook verder uit in IndoChina met negen eigendommen in de regio tegen 2023. Er is de intrede in de hoofdstad van Cambodja met Pan Pacific Phnom Penh, en in de beroemde stad van UNESCO World Heritage site Angkor Wat met PARKROYAL Siem Reap. Het 212 kamers tellende Pan Pacific Phnom Penh zal centraal gelegen zijn aan de bruisende Norodom Boulevard, terwijl het 130 kamers tellende PARKROYAL Siem Reap op 10 minuten rijden van de poorten van Angkor Wat zal liggen. In 2022 worden ook de PARKROYAL Serviced Suites Hanoi, 126 ruime suites, geopend in de schilderachtige wijk Westlake, met een prachtig uitzicht op het meer. PARKROYAL Suites Bangkok komt op een toplocatie aan Sukhumvit Soi 6. Het ligt op loopafstand van het Nana BTS sky train station en biedt gemakkelijk toegang tot het hart van het commerciële gebied van Bangkok, met luxe winkelcentra zoals Central Embassy en Terminal 21 in de nabijheid.