Pan Pacific hotels pusht duurzaamheidsagenda

Pan Pacific Hotels Group zet de duurzaamheidsagenda kracht bij met zijn PARKROYAL COLLECTION-hotels. Het onlangs gerenoveerde PARKROYAL COLLECTION Marina Bay heeft de hoogste onderscheiding, “5-star Best Hotel Interior”, verdiend bij de International Property Awards 2021, met zijn transformerende ontwerp dat sterk verankerd is in duurzaamheid. PARKROYAL COLLECTION Marina Bay werd geopend op 1 december 2020 na een transformatie van negen maanden en sluit zich aan bij haar zusterhotel, PARKROYAL COLLECTION Pickering, dat consequent is bekroond voor haar groene ontwerp. Het is uitgeroepen tot “World’s Leading Green City Hotel” en “Asia’s Leading Green City Hotel” bij de World Travel Awards en “HICAP Sustainable Hotel” in 2020.

Beide PARKROYAL COLLECTION-hotels ademen biofilisch design. PARKROYAL COLLECTION Marina Bay – Singapore’s eerste “garden-in-a-hotel” – heeft 2.400 planten binnen en PARKROYAL COLLECTION Pickering heeft 15.000 vierkante meter verticale tuinen, wat gelijk staat aan 200% van het bruto vloeroppervlak, waardoor het sinds de opening bijna tien jaar geleden de titel “hotel-in-a-garden” heeft gekregen.

De PARKROYAL COLLECTION-hotels zijn voorzien van energiebesparende en -opwekkende voorzieningen, zoals zonnepanelen, dubbel glas, bewegingssensoren en voedselverbranders om afval te helpen verminderen. PARKROYAL COLLECTION Marina Bay heeft ook watergefilterde kranen in de gastenkamers, waardoor naar schatting 360.000 plastic flessen per jaar worden bespaard, terwijl PARKROYAL COLLECTION Pickering een regenwateropvangsysteem heeft dat 6.000 m³ water per jaar opvangt om de tuinen te irrigeren.

De nieuwste aanwinst – PARKROYAL COLLECTION Marina Bay

Tijdens de renovatie werden alle 583 gastenkamers onder handen genomen om een bewuste leefomgeving te creëren. Tapijten werden gestript en vervangen door houten vloeren (kunsthout) om de uitstoot van vluchtige organische stoffen (VOC) te verminderen en zo de luchtkwaliteit binnenshuis te optimaliseren. Een grote erker in de kamers maximaliseert ook het daglicht. Er zijn ook bewegingssensoren geïnstalleerd om energie te besparen door onnodig gebruik van verlichting en airconditioning uit te schakelen wanneer de gasten niet in de kamer zijn. Het hotel heeft ook al het onnodige papier in de kamers verwijderd en een digitale conciërge, Iris, geïnstalleerd.

Duurzaam dineren in een glazen huis, compleet met een stadsboerderij

Peppermint, het restaurant van het hotel dat de hele dag open is, biedt manueel geoogste producten van de stadsboerderij, die 20% van de kruiden en groenten in het restaurant levert. Het restaurant maakt ook gebruik van duurzame en lokaal geproduceerde ingrediënten. Voedselafval wordt ook op verantwoorde wijze verwerkt via een biovergister.

Dankzij de niet aflatende inspanningen van de groep op het gebied van duurzaamheid zijn PARKROYAL COLLECTION Marina Bay en PARKROYAL COLLECTION Pickering respectievelijk BCA Green Mark Gold en Platinum gecertificeerd en hebben ze een zichtbare impact op hun CO2-voetafdruk. Groene technologie verweven met de innovatieve ontwerpen van de hotels hebben geresulteerd in echte energiebesparingen voor PARKROYAL COLLECTION-hotels.