Parelcouscous met feta, cherrytomaatjes en amandelen

Op zoek naar een smakelijk simpel gerecht waar alle ingrediënten tot hun recht komen? Parelcouscous is zeker in de lente en zomer een aanrader omdat het smaakvol, voedzaam en snel klaar te maken is. De iets vollere couscous heeft een zachtere en vollere smaak dan de kleine variant en moet ongeveer 10 minuutjes koken.

Ingrediënten (voor 4 porties):

– 330 tot 350 gram parelcouscous

– 750 gram cherrytomaatjes

– 150 gram feta

– 2 stuks bosui

– 2 courgettes

– 40 gram amandelen

– 2 theelepels verse gesneden tijm

– 2 groentebouillonblokjes

– 2 eetlepels olijfolie

– Peper en zout naar smaak

– Munt voor garnering

Bereidingswijze (25 min.)

1) Verwarm de oven voor op 220 graden.

2) Snijd de cherrytomaatjes doormidden en snijd de courgettes in stukjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter. Snijd daarna de bosui in dunne ringen.

3) Pak een ovenschaal en leg hier alle gesneden groenten in. Voeg 2 theelepels tijm en 2 eetlepels olijfolie hieraan toe. Zet de ovenschaal in de oven en bak de groenten gaar in 20 minuten. Roer na 10 minuten door de groenten om aanbranden te voorkomen.

3) Kook 300 milliliter water per persoon. Voeg, wanneer het water kookt, de bouillonblokjes toe. Daarna mag de parelcouscous erbij. Laat dit 11 tot 12 minuten koken.

4) Hak de amandelen grof met een scherp mes. Pak een hapjespan en rooster daarin de amandelen voor ongeveer 2 minuten. Hier is geen olie voor nodig. Keer de amandelen regelmatig om. Haal na 2 minuten uit de pan en leg op een bordje.

5) Giet de parelcouscous af wanneer deze gaar is. Haal de groenten uit de oven en voeg toe aan de parelcouscous. Roer alles goed door elkaar.

6) Verkruimel de helft van de feta en roer ook dit door de parelcouscous. Voeg naar smaak nog peper en zout toe.

7) Verdeel de parelcouscous over de borden. Garneer tot slot met de amandelen, de rest van de feta en maak af met een takje munt voor de frisheid.

TIP!

Probeer ook eens de volgende variant: parelcouscous met tomatensaus, buffelmozzarella en bospaddenstoelenpesto.

Wijntips
Parelcouscous gecombineerd met groenten en feta vraagt om een goede witte wijn. Ga bijvoorbeeld voor een Sauvignon Blanc, zoals Cloudy Bay. Deze wijn past perfect bij dit gerecht.
Heb je liever een rode wijn? Kies dan voor een jonge Merlot of een lichte bordeaux. Dit zijn iets minder krachtige wijnen en gaan goed samen met onder andere de feta en de couscous.