Park inn by Radisson opent 2de hotel in heilige stad Mekka

Park Inn by Radisson, Radisson Hotel Group’s bovenste midscale hotelmerk dat stressvrije ervaringen, lekker eten en een vrolijke omgeving biedt, kondigt met trots de opening aan van zijn tweede hotel in de heilige stad Mekka, gelegen in Aziziyah. De snelgroeiende Saoedi-Arabische portefeuille van de groep bestaat nu uit 43 hotels en meer dan 9.400 kamers in bedrijf en in ontwikkeling.

Tim Cordon, Area Senior Vice President, Middle East & Africa, Radisson Hotel Group, zei: “We zijn verheugd om onze tweede Park Inn by Radisson in de heilige stad Makkah te openen. Het streven van het Koninkrijk naar economische diversificatie heeft geleid tot een ambitieuze visie om een toeristische bestemming van wereldklasse te creëren. Als een van de snelst groeiende hotelbedrijven in Saoedi-Arabië willen wij deze groei in alle marktsegmenten ondersteunen. Het nieuwe Park Inn by Radisson hotel komt het aantal pelgrims op zoek naar betaalbare accommodatie ten goede. De groei van het religieus toerisme naar het Koninkrijk en de Heilige Stad Makkah voor lokale en internationale reizigers blijft jaar na jaar toenemen”.

Als de geboorteplaats van de profeet Mohammed wordt Mekka beschouwd als de heiligste stad van de Islam. Ze trekt miljoenen bezoekers van over de hele wereld tijdens de Hajj-periode, een verplichte islamitische bedevaart die jaarlijks wordt gehouden.

Park Inn van Radisson Makkah Aziziyah ligt op slechts 6 km van Al Masjid Al Haram, de grootste moskee ter wereld en de heiligste plek in de Islam. Het hotel ligt ook dicht bij de heilige plaatsen Arafat, Mina en Muzdalifah – evenals Jabal Thawr en Jabal Nur. Dit stelt gasten in staat om het meeste uit hun bedevaart te halen en gemakkelijk hun Hajj-verplichtingen te vervullen. Het hotel bestaat uit 355 moderne kamers en suites, waarvan de meeste uitkijken op de heilige stad. Gasten kunnen kiezen tussen comfortabele twin- en kingsize bedden – terwijl elke kamer is voorzien van individuele klimaatregeling, een slaapbank, een kluisje en gratis draadloze high-speed internettoegang.

Ook de culinaire behoeften van de gasten worden goed verzorgd. Het lobby-café biedt zoete en hartige snacks, terwijl het Al Sharq Restaurant een volledig scala aan mogelijkheden aanbiedt. Wie zich wil ontspannen, kan genieten van de spa en het fitnesscentrum (met aparte ruimtes voor mannen en vrouwen), met een breed scala aan hydrotherapiebehandelingen – evenals een stoombad, sauna, kappers en nagelspa. Zakelijke gasten hebben toegang tot twee moderne en ruime vergaderzalen die plaats bieden aan maximaal 100 personen.

Ashraf Elmanawaty, General Manager Park Inn van Radisson Makkah Aziziyah: “We kijken ernaar uit om lokale en internationale reizigers te verwelkomen die de heilige stad Makkah bezoeken voor hun Hajj en Umrah bedevaart. Onze locatie stelt de gasten in staat om de vele pelgrimsoorden in de heilige stad te ervaren en gemakkelijk te bereiken. Een gepassioneerde team zorgt ervoor dat al onze gasten een onvergetelijk verblijf hebben”.

Het hotel is gemakkelijk bereikbaar, met handige transportverbindingen naar zowel King Abdulaziz International Airport als Al Taif International Airport.