Park Inn Radisson in Duitse historische havenstad Wismar

Radisson Hotel Group kondigt de ondertekening aan van het nieuwe Park Inn door Radisson Wismar, in Noord-Duitsland. Het pand zal in het derde kwartaal van 2019 worden geopend. De historische stad Wismar heeft een van de best bewaarde middeleeuwse stadscentra van Duitsland, terwijl het oude stadsdeel uit de gouden eeuw van de Hanzestad sinds 2002 op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat.

In navolging van de Radisson Blu en Park Inn van de Radisson hotels in Lübeck en het Radisson Blu Hotel, Rostock, zal dit nieuwe hotel in Wismar het vierde hotel zijn dat wordt geëxploiteerd door de Radisson Hotel Group aan de Duitse Baltische kust. Als bestemming trekt Wismar jaarlijks meer dan 2,4 miljoen bezoekers. De stad is vooral populair vanwege de ligging aan de Oostzee en de bezienswaardigheden uit de Hanzeperiode.

Het Park Inn van Radisson Wismar zal 98 gastenkamers hebben. Het unieke scheepscabineontwerp voor de kamers weerspiegelt de rijke geschiedenis van Wismar en biedt gasten de ideale manier om zich onder te dompelen in de cultuur van de stad. Het hotel beschikt ook over een restaurant, bar en een fitnessstudio. Zakenreizigers kunnen gebruik maken van twee conferentiezalen van 45 m² en een lounge met uitzicht over de haven.

Het hotel ligt in Alter Holzhafen en heeft een ideale locatie aan de historische haven van Wismar. Naast het uitzicht over de haven biedt het hotel gemakkelijke toegang tot het historische centrum van de stad en de kunstzinnig gerestaureerde gebouwen. Het Park Inn by Radisson Wismar zal worden geëxploiteerd door middel van een franchiseovereenkomst met Radisson Hospitality AB.

Met het scheepscabine-ontwerp verwijst Radisson naar de drie vestigingen van de scheepswervengroep in Wismar, Rostock en Stralsund in de Duitse deelstaat Mecklenburg-Vorpommern die behoren tot de grootste, modernste en meest efficiënte scheepsbouwfaciliteiten in Europa. Ongeveer 3.000 medewerkers werken momenteel aan het ontwerp en de productie van de luxueuze Endeavor-poolexpeditiejachten en de Global Class-cruiseschepen. Deze laatste zullen met een capaciteit tot 9.500 passagiers de grootste cruiseschepen zijn die ooit in Duitsland zijn gebouwd.