Patato Head onthult Desa Patato Head

Het unieke OMA-ontworpen creatieve centrum zal een nieuw soort culturele instelling voor Bali worden. In december vindt de zachte opening van Bali’s eerste creatieve dorp, Desa Potato Head, plaats. Ontworpen als een multidimensionale ervaring die de gastvrijheid overstijgt, is dit een plek waar muziek, kunst, design, eten, wellness en duurzaamheid samenkomen en een nieuw soort holistische ervaring bieden voor zowel de lokale gemeenschap als de gasten.

“Bij Desa Potato Head proberen we de industrie niet te veranderen, we willen er een geheel nieuw model voor creĆ«ren. Als we mensen samenbrengen voor goede momenten en ze onverwachte verrassingen bieden, zal het hun geest zich op een nieuwe manier openstellen”, zegt Ronald Akili, oprichter van Potato Head.

De Desa (‘desa’ betekent ‘dorp’ in het Indonesisch) omvat Al Katamama en de Beach Club van het merk. Het laatste element van Akili’s tien jaar durende project is het Creative Centre, ontworpen in samenwerking met het door Rem Koolhaas opgerichte OMA en geleid door Managing Partner – Architect David Gianotten.

Het Creative Centre omvat 168 kamers – Potato Head Studios – evenals een restaurant van boerderij tot tafel, talrijke bars, een multifunctionele galerij, een milieuvriendelijke kinderclub, verschillende activeringszones op het dak, een amfitheater, een zwembad aan het strand met dagbedden, een muziekopnamestudio, een permanent onderkomen voor het Wild Life Archive voor dansmuziek, en naast het centrum een high-fidelity, ondergronds discotheek, ontworpen in samenwerking met DJ Harvey.

Potato Head onthult begin 2020 elk van de genoemde ruimtes, terwijl de uitrol van de reeds uitgebreide programmering wordt voortgezet: strandtrainingen ontwikkeld door Ocho System, verschillende vormen van geluidsgenezing, lange tafel diners, duurzaamheidsworkshops, optredens bij zonsondergang en akoestisch gerichte muziekevenementen.

“De essentie van Bali ligt in de interactie tussen verschillende culturen. Ons ontwerp voor het Creative Centre is gericht op zowel gasten als de gemeenschap en moedigt de uitwisseling tussen verschillende soorten gebruikers aan en daagt de typische Balinese resorttypologie uit die exclusiviteit benadrukt”, zegt OMA’s David Gianotten.