PIET Moodshop is the name, belevingsretail is the game

Opening conceptstore met foodsharing@ Graanmarkt, Antwerpen.

In COVID-19-tijden een conceptstore van 650m² openen in hartje Antwerpen? Het getuigt van lef! En daar ontbreekt het het Gentse PIET Moodshop allerminst aan. Met zijn innovatieve, licht tegendraadse en inspirerende concept scoort PIET Moodshop al twee winkels lang in Gent en stelt daarmee het voorbeeld van hoe retail in de toekomst hoort te zijn. Vandaag komt Christophe Verbeke – mr. PIET himself – Antwerpen binnen langs de grote poort: een derde winkel in een monumentaal pand op het mooiste plein van de Sinjorenstad met interieuraccessoires, office stationary en meubels. Om naast de design cravings ook de echte honger te stillen, slaat het Antwerpse filiaal de handen in elkaar met het foodsharing-concept Grandeux.

Bekroning van een visie

Sinds dag 1 staat PIET Moodshop bij designfanaten en gepassioneerde snuisteraars bekend voor zijn shopbeleving. Met twee succesvolle winkels in Gent op het palmares – waarbij eentje focust op interieuraccessoires en een tweede op bureau- en lifestyle-artikelen – kan Christophe met een gerust hart zeggen dat hij een gouden formule te pakken heeft. Wie de shop binnenstapt, laat zich heerlijk verdwalen in een interieurwalhalla waar diverse collecties van kleine en grote merken gecombineerd worden tot één uniek geheel. Door telkens een apart universum te ontwerpen dat dicht bij het pand, de locatie, de stad en zijn designers staat, wordt elke PIET Moodshop een andere ervaring.

Ook over de cyberdrempel bedient PIET Moodshop z’n (inter)nationale klanten op hun wenken. Christophe gelooft in een webshop als verlengde van de fysieke winkel, een soort online etalage die bezoekers naar de winkel lokt en omgekeerd. Een samenspel van on- en offline voor een waterdicht concept.

Stylish bites by Grandeux

Onder het motto ‘stilstaan is achteruitgaan’ biedt de nieuwe PIET Moodshop ook nu weer wat extra aan: door de samenwerking met het horecaconcept Grandeux aan te gaan kan de klant voor, tijdens of na het shoppen z’n appetijt stillen met fingerlicking foodsharing. De twee invullingen van hetzelfde pand vullen elkaar naadloos aan tot één complementair adres van goeie smaak. Met een toets PIET Moodshop natuurlijk: het interieur van het restaurant werd – net als alle andere items in de winkels – door Christophe uitgekozen en trekt zo de beleving van de winkel volledig door. Shoppen was nog nooit zo smakelijk!

Geniet heel oktober van een openingskorting van 10% op de meubelcollectie en van een glaasje bubbels bij een maaltijd in Grandeux.

Piet Moodshop opende na twee winkels in Gent zijn derde store van 650m² in hartje Antwerpen. Een huzarenstuk als je weet dat de winkelopening midden in het covidtijdperk plaatsvond toen retail rake klappen kreeg. Christophe Verbeke – bezieler van PIET Moodshop – geeft een inkijk over ‘het waarom’ van zijn derde winkel en hoe hij retail in de toekomst ziet evolueren. De stad Seoul blijkt voor Christophe een ware bron van inspiratie in hoe conceptstores zich moeten positioneren…