Pink Lady nodigt alle Belgen uit

om deel te nemen aan de “Pink Chefs” Grote Casting!

De vereniging Pink Lady® Europe lanceert « Pink Chefs », de eerste grote Europese casting voor iedereen die dolgraag kookt! De ideale gelegenheid waar elke hobbykok zijn of haar favoriete recept met Pink Lady® kan delen. Met deze casting, online tot en met 29 februari, worden alle deelnemers uitgenodigd hun favoriete recept met Pink Lady® klaar te maken en te delen. De resultaten van deze grote Europese casting worden bekendgemaakt in maart en de 9 winnaars*, waarvan 1 Belgische, worden beloond met een originele prijs!

Pink Chefs, de grote casting die het talent van hobbykoks waardeert!

Pink Chefs biedt de kans aan alle deelnemers in Europa om een lekker en origineel recept te creëren rond één hoofdingrediënt: de Pink Lady® appel. Om deel te nemen moet de hobbykok zijn of haar favoriete recept klaarmaken, er een foto van nemen en deze delen op de website van de Pink Chefs Grote Casting, vergezeld van een verhaal rond het recept en de bedenker ervan. Met dit initiatief worden de beste Europese hobbykoks samengebracht, en dat rond één product: Pink Lady®.

*De 9 winnaars, 1 per land, worden gekozen in België, Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal, Nederland, Denemarken, Duitsland en Ierland.

Pink Lady®, een appel om op duizend manieren te proeven

Met zijn perfect evenwicht tussen zoet/zuur en zijn talrijke aroma’s is Pink Lady® een heerlijke en kwaliteitsvolle appel waarmee tal van originele recepten kunnen bereid worden, zoet of hartig, steeds even lekker. Het is aan de liefhebbers van Pink Lady® om de beste manier om hem te proeven, vanaf nu te delen.

Een ervaren jury: Leslie en Cuisine en Andy de Brouwer

De selectie van de beste Belgische recepten zal plaatsvinden tussen 9 en 16 maart 2020, onder leiding van twee culinaire experts: Leslie en Cuisine, chef en Belgische influencer, voormalige deelneemster van de wedstrijd Objectif Top Chef 2, en Andy de Brouwer, Vlaamse chef en sommelier van restaurant Les Eleveurs in Halle.

De prijs voor het beste recept

De resultaten van deze Europese casting worden bekendgemaakt op het einde van de maand maart. De deelnemers die gekozen worden omwille van hun beste recept, krijgen een prijs die uit meerdere delen bestaat: – Een fotoshoot van het recept door een professioneel fotograaf , De publicatie van dit recept op de Pink Lady® schaaltjes van het volgende seizoen – – Een uitnodiging voor een uitzonderlijk banket in een Pink Lady® boomgaard, in september 2020.

Om deel te nemen, surf naar de website https://www.castingpinkchefs.com/nl/ en deel je recept vóór 29 februari 2020.

Reeds meer dan 20 jaar bestaat de vereniging Pink Lady® Europe met daarin 2600 producenten, 14 erkende distributeurs en 12 boomkwekers uit Frankrijk, Spanje en Italië : een innovatief, rechtvaardig, solidair en gemeenschappelijk model. Pink Lady® zet zich in voor een verantwoorde productie met de garantie van een onberispelijke kwaliteit. Dagelijks doen gedreven producenten er alles voor om fijnproevers te voorzien van een kwaliteitsvolle appel met een unieke smaak.