Pistolet Original – Brussel

Pistolet Original is een concept van hoogwaardige kleine maaltijden voor lekkerbekken, met aandacht voor kwalitatieve Belgische producten met traditie.

Terwijl iedereen in België de pistolet kent als een heerlijk rond broodje met de typische inkeping in het midden, met zacht kruim en een knapperige korst, is het in het buitenland onbekend… Historisch gezien zou zijn naam bindingen hebben met de prijs van sommige producten. Een ‘pistolet’ zou immers een eeuwenoud geldstuk zijn geweest …toch blijft het mysterie onopgelost.

Pistolet Original een concept dat jaren terug werd uitgewerkt door Valerie Lepla, heeft een groot aanbod belegde pistolets met typische Belgische producten en recepten, warme en koude bereidingen… American preparé, gehakt en pickels, grijze garnalen, platte kaas met radijzen en uien, Gouda en veldsla/wiloof, Luikse pens of nog andere ‘speciale’ suggesties zoals ‘bloempanch’, Cordon bleu, Belgian quinoa salad, een lekker ‘fish’ of een 100% Belgische hamburger. Maar ook een lekkere verse soep, een seizoensla, lekkere desserts, snoep en drank made in Belgium, vervolledigen de kaart.

Pistolet original is een aangename plek. Een delicatessenwinkel met een toonbank waar men op verschillende momenten van de dag ter plaatse degusteert in een eigentijds, origineel en sfeervol kader. Alle pistolets, suggesties en ambachtelijke producten kunnen ook worden meegenomen. Ook de mogelijkheid om thuis of op het werk te laten leveren behoort tot de mogelijkheden.

Pistolet Original stelt ook een assortiment pistolets voor als business-lunch, vergaderingen, cocktails, professionele en privé-feesten. Voor deze catering is het eveneens mogelijk om een ‘mini’-versie van de pistolets te bestellen zodat gasten en genodigden maximaal van het assortiment kunnen genieten.