Pop-up resto Serre

viert overgang van zomer naar herfst in Antwerpen

 

Deze nazomer kan je uitzonderlijk lunchen of dineren in de tuinen van Kasteel Belvédère in Wijnegem. Van 16 september t.e.m. 30 oktober slaan er 10 serres hun kamp op. Je kan er reserveren voor een culinair drie- of viergangenmenu. Chefs Daniël Deruyter en Lucas Lefebure van Garçon Catering nemen plaats achter de Ofyr voor live cooking. Een bijhorende aperobar komt in de orangerie van het kasteel.

Net als de voorbije edities strijkt SERRE neer op een tot de verbeelding sprekende locatie. “Toch zijn er enkele nieuwe blikvangers, zoals de orangerie. Tot nu werkten we met een overdekt terras waar mensen het aperitief nemen. Maar Kasteel Belvédère beschikt over een prachtige, met lood beglazen orangerie uit de 18de eeuw. Dat wordt dus een exclusieve nieuwe setting voor de bar. Die is trouwens ook open voor wie gewoon iets wil drinken en van de sfeer komen proeven”, zegt Xavier Englebert van SERRE.

“Daarnaast wisselen we iets over halfweg de rit van menu. SERRE heeft namelijk een link met de natuur en daar horen seizoensgebonden producten bij. Gezien het wildseizoen op 15 oktober start, krijgt dat dus een plaatsje in het concept. Er is uiteraard ook telkens een vegetarisch alternatief”, aldus Englebert.

Dubbele thuismatch

Nog opvallend: voor deze editie slaat SERRE de handen in elkaar met Joyce en Raissa De Haas van Double Dutch. De tweeling achter het internationaal populaire tonicmerk is kind aan huis in Kasteel Belvédère, eigendom van de familie De Haas. “En ook voor Daniel Deruyter is dit een thuismatch, want van hieruit richtte hij samen met Lucas Lefebure Garçon Catering op. Veel mensen uit de streek kennen hem dus”, vervolledigt Englebert.

Aan de basisingrediënten van het succesrecept wordt niet geraakt. SERRE is opgebouwd rond de combinatie van culinaire foodsharing met een bijzondere locatie en gezellige sfeer in en om je eigen stijlvolle serre. Je kan reserveren voor 2 tot 16 personen. SERRE is zowel in trek bij romantische zielen, vriendengroepen en gezinnen als een zakelijk publiek dat ver weg van de dagelijkse routine tijd wil vrijmaken voor kwaliteitsvolle gesprekken met collega’s of zakenrelaties. Je kan ook alle of enkele serres huren voor je bedrijfsevent.

Vlot bereikbaar vanuit Antwerpen centrum

SERRE wordt tot stand gebracht in samenwerking met het communicatiebureau Colorclub uit Gent en kende een geslaagde launch in volle coronacrisis. De eerste editie vond plaats in het Kasteel van Ooidonk in de lente van 2020. Nadien volgden succesvolle passages in Brussel, opnieuw Ooidonk en het centrum van Roeselare – in samenwerking met de stad zelf en met o.a. topchef Tim Boury. In Roeselare mocht SERRE 3000 bezoekers verwelkomen.

Vanaf 16 september doet SERRE dus voor het eerst Antwerpen aan. Het Kasteel Belvédère is vlot met de auto bereikbaar en beschikt over ruime parkeergelegenheid. Voor een driegangenlunch exclusief dranken tel je 65 euro neer, voor een lunch deluxe of het viergangendiner 85 euro exclusief dranken.

www.serrepopup.be