Prehistoric Lodge

Een pleisterplaats in een authentiek natuurlijk decor aan de boorden van de Ardèche op amper een figuurlijke boogscheut van de Pont d’Arc.

In een spetterend decor werd een hotel met enkele kamers en een achttal lodges ingeplant. Corinne en Romain Helly hebben hun exploitatie tot een oase van rust en ontdekking uitgebouwd. De kamers hebben elk een eigen karakter en sfeer en bieden de gasten een verzorgde hospitality. Avontuurlijker maar nog charmanter zijn ongetwijfeld de lodges in zeildoek. Hier heb je de keuze uit een 2-persoonlodge, een familielodge voor 4 personen of een private lodge met buitenjaccuzzi. Op en top cosy zijn deze lodges een onbetwistbare parel voor de vermoeide en verwende stadsmens maar bieden ook ervaren reizigers een bron van ontspanning. Compleet uitgerust met al het mogelijke sanitair, verwarming, terras en zelfs televisie geniet je hier volop van de rust van een ongerepte natuur. Extra pluspunt zijn de rotswanden aan de overzijde van de rivier die ’s avonds een deugddoende warmte uitstralen en het terras verwarmen.

Bovendien biedt de Prehistic lodge een leuk zandstrand waar je volop van de zon kan genieten en je meteen doet inzien wat de spreuk ‘leven zoals God in Frankrijk’ te bieden heeft. Meer actieve bezoekers kunnen eveneens kajakken huren voor een afdaling van de rivier of deelnemen aan een van de vele andere activiteiten die in het hotel worden georganiseerd, sommige worden zelfs door meerdere hotels samen georganiseerd, hoe dan ook er is de stellige zekerheid dat je je hier ondanks de figuurlijke afzondering, nooit gaat vervelen.

Romain is eveneens de bezige bij in het huisrestaurant La Chamane. Erg stijlvol ingericht met zware lederen fauteuils krijg je hier een degelijke regionale keuken aangeboden. Hedendaagse gasten kunnen ook aan hoge tafels met barstoelen terecht. Het restaurant is in principe enkel ’s avonds geopend en rekent, gezien het beperkt aantal plaatsen, op voorafgaande reservatie. De reservatie is aldus Romain eveneens ingegeven door het feit dat hij opteert voor verse ingrediënten die perfect aansluiten bij het opzet van de ganse exploitatie.

Wij kregen bij onze degustatie enkele verrassende knapperige hapjes aangeboden gevolgd door een schitterende carpaccio van rund met mooie decoratieve toetsen en frisse accenten. Ook het taartje van wortel werd een subliem assortiment van leuke aroma’s en heerlijke smaaktoetsen. Geen gastronomische toppers maar een eerlijke en heerlijke keuken waarbij de ware aard van de producten nooit in het gedrang kwam. Als afsluiter een kaasgebakje, simpel maar bijzonder smakelijk. Hierbij werd een rode Colombier 2012 geserveerd 13.5%alc een leuke melange van Syrah en Muscatdruif die een perfecte ondersteuning vormde bij de maaltijd.

Een uitgebreid en erg gevarieerd ontbijtbuffet biedt alle garanties op een geslaagde daguitstap en bezorgt de gasten voldoende vitaminen om de geplande activiteiten zorgeloos te verwerken. Het restaurant zorgt eveneens voor ‘paniers gourmands’ die de activiteiten ondersteunen, deze ‘paniers’ houden bovendien rekening met de aard van de geplande activiteiten. Een onbetwiste aanrader voor al wie deze regio beter wil leren kennen. www.ardeche-guide.com

Lodge du Pont d’Arc – Route du Pont d’Arc – 07180 Vallon Pont d’Arc

Tel 33 4 75 87 24 42 – www.prehistoric-lodge.com

Culinaire commentaren:

Tasted4you:  sfeervol onthaal

karaktervol restaurant

attente bediening

lekkere dagverse ingrediënten

mooie decoratieve presentaties