PREM hospitality legt 1ste steen van gloednieuw Holiday Inn express on hartje Antwerpen

Eind vorig jaar kondigde de hotelbeheerdersgroep PREM Hospitality een samenwerkingsakkoord aan met InterContinental Hotels Group (IHG), de groep achter onder andere Crowne Plaza en Holiday Inn. Met deze deal mikt PREM op de opening van een tiental hotels in België, Nederland, Duitsland en Oostenrijk. Het startschot werd alvast gegeven voor een eerste nieuwe vestiging. Vorige maand gingen de werken aan het nieuwe Holiday Inn Express in hartje Antwerpen van start. Het hotel van 102 kamers aan de Frankrijklei opent in 2022 zijn deuren. Het hotel is eigendom van het Antwerpse bedrijf Smart Inn. Met de opening gaat een investering van 15 miljoen euro gepaard.

Snelst groeiend hotelmerk

De Holiday Inn Express-hotels vormen het snelst groeiende hotelmerk van IHG. De groep mikt met het concept hoofdzakelijk op het groeiende aantal reizigers dat een comfortabele en enthousiasmerende plaats zoekt om te rusten, nieuwe energie op te doen en te werken. Voor Bouke Koppert, COO van PREM Group voor Continentaal Europa, weerspiegelt deze nieuwe opening de ambitie van de PREM-groep in Continentaal Europa, en België in het bijzonder : “We zijn heel blij met deze nieuwe opening op een strategische locatie in het centrum van Antwerpen. Dit nieuwe hotel is een perfect voorbeeld van onze overtuiging in het groeipotentieel van de Belgische markt. Tegelijk illustreert het de uitstekende samenwerking met InterContinental Hotels Group”.

Hotelbar met zicht op Opera

Alle 102 kamers van het nieuwe Antwerpse hotel zullen individueel geklimatiseerd kunnen worden, en zullen onder andere uitgerust zijn met een 40 inch flatscreentelevisie en handige USB-laders. In de slaapkamer komt de gast tot rust in het zalige Comfi Queen Bed, met een kussen naar keuze: zacht of stevig. Werken of verpozen doe je in de comfortabele Relaxing Chair met bijhorende werktafel. Elke kamer wordt voorzien van must-haves zoals een strijkijzer en -plank, dorst les je met de koffie- en theefaciliteiten op de kamer. De badkamers zijn uitgerust met een verkwikkende douche. Genieten van een drankje of een lekkere hap doe je in de gezellige bar, of op het terras met zicht op de Antwerpse Opera.

Duizend extra kamers

PREM Hospitality baat vandaag reeds drie tophotels van IHG in België uit: het Holiday Inn Brussels Schuman, het Holiday Inn Express Mechelen en Hotel Indigo Antwerp City Centre. Eerstvolgende op de lijst wordt het Holiday Inn Express Antwerp City Center, en in de komende vijf jaar volgen nog meer hotels die deel uitmaken van de overeenkomst met IHG. PREM Hospitality beheert momenteel al 14 hotels in de Benelux, en kan dankzij deze deal nog eens 1.000 kamers aan haar portfolio toevoegen.

PREM Hospitality, met hoofdzetel voor Continentaal Europa in België (Drongen), is een prominente speler in het operationele beheer (hospitality management) van hotels in opdracht van lokale en internationale eigenaars en investeerders. PREM Hospitality is een dochteronderneming van PREM Group, gevestigd in Dublin. De groep bereidt vanaf 2020 een sterke groei voor van het aantal kamers onder management met de opening van een aantal nieuwe locaties, voornamelijk in België, Nederland, Duitsland en Oostenrijk. De eerstvolgende nieuwe opening staat gepland begin juni 2020 in Amsterdam.