Primeur: Het eerste Global Women’s network op Fruit Logistica

Op 8 februari 2019, precies een maand voordat de internationale Vrouwendag voor de eerste keer een officiële feestdag in Berlijn wordt, vindt op de FRUIT LOGISTICA om 10 uur in hal 6.3 het eerste Global Women‘s Network plaats. Het evenement wordt georganiseerd door Viviane Schappo, Monica Bratuti en Julie Escobar. De drie initiatiefneemsters hebben gezamenlijk meer dan 25 jaar ervaring in de internationale handel in groenten en fruit. Zij vertegenwoordigen een generatie vrouwen, die de groenten- en fruitsector gestalte geven, verder ontwikkelen en hun ervaringen willen doorgeven. De FRUIT LOGISTICA biedt het optimale kader voor de ontwikkeling van een dergelijk wereldwijd netwerk.

“We kijken er met grote belangstelling naar uit hoe deelneemsters uit de hele wereld op dit evenement zullen reageren. Het is geweldig om te zien hoe veel vrouwen uit onze branche ons nu reeds hun steun toezeggen en interesse tonen om deel uit te maken van dit grote en wereldwijde netwerk. In het verleden werden er nationale netwerken opgericht zonder rekening te houden met andere landen en daarnaast met het internationale niveau”, zegt Julie Escobar, mede-initiatiefneemster van het eerste Global Women’s Network. “Het is hoog tijd om de prestaties en het belang van vrouwen in onze sector te demonstreren en duidelijk over te brengen. Ons netwerk hoeft daarom niet uitsluitend nieuwe zakelijke kansen te creëren. Het moet tevens vrouwen in de agf-handel inspireren om intensief met elkaar te netwerken en zichzelf daarbij in hun professionele leven te ontwikkelen tot een betere manager. Het is ons doel om spreeksters naar onze evenementen te halen, die daadwerkelijk “de zaal op z’n kop zetten” en intensieve gesprekken voeren die voor de collega’s in de branche grensverleggend zullen zijn.”

Om een goed inzicht te geven in de vele facetten van het professionele leven in de agf-branche, hebben de initiatiefneemsters spreeksters uit vier continenten uitgenodigd: Linda Carobbi (Corporate Director Savino del Bene) uit Europa, Michelle Masek (Hoofd Marketing Apeel Sciences) uit de Verenigde Staten, Rocio Aguilar (Senior Export Manager Altar Produce) uit Latijns-Amerika en Ebby Loo (Managing Director Euro Atlantic Group) uit Azië. Laura Dellinger (Partner Wisebridge), een deskundige op het gebied van ontwikkelingsprogramma’s voor vrouwen in het bedrijfsleven, deelt haar ervaringen uit andere bedrijfssectoren.

In hun toespraken doen de spreeksters niet uitsluitend verslag van hun eerdere ervaringen, maar creëren een gemeenschappelijke basis voor een wereldwijd vrouwennetwerk.