Primeur in België: de schroefkurk, een innovatie voor de wijnfles!

Een schroefkurk?? Ja, een schroefkurk. De nieuwste afsluiting van de wijnfles: Twist to Taste! Vanaf week 48 is La Cuvée Mythique van Les Vignerons de la Méditerranée exclusief verkrijgbaar in een fles met schroefkurk. Gaat de schroefkurk de Belgische wijnschappen veroveren?

 

Eeuwenlang zat in elke fles wijn een kurk. Inmiddels schrikt de Nederlandse consument ook niet meer van een schroefdop. En nu is er de schroefkurk: een innovatie die de goede eigenschappen van kurk, zoals duurzaamheid en een premium imago, combineert met het gebruiksgemak van de schroefdop. Je draait hem met de hand zo uit de fles, inclusief vertrouwde plop. En je draait hem er dankzij de groeven in de kurk ook zo weer in. De hals van de fles heeft aan de binnenkant namelijk schroefdraden van glas gekregen. Just Twist to Taste! De schroefkurk is ontwikkeld door twee wereldspelers in hun branche: Amorim (kurk) en O-I (glas). Samen hadden zij vier jaar nodig om deze innovatie te ontwikkelen en testen.

 

Duurzame afsluiter

De nieuwe afsluiter heeft een positieve impact op het milieu. Elke kurk absorbeert namelijk tot 112g CO2, terwijl een schroefdop juist leidt tot CO2-uitstoot. Kurk is bovendien biologisch afbreekbaar én recycleerbaar en wordt met de hand geoogst van bomen die nooit worden gekapt.

 

La Cuvée Mythique

Wil je zelf eens Twisten? La Cuvée Mythique is de eerste en op dit moment de enige wijn in België met een Twist to Taste schroefkurk. Voor deze witte en rode IGP Pays d’Oc selecteren ‘Les Vignerons de la Méditerranée’ al sinds 1990 de druiven van hun beste percelen. Typisch Zuid Franse druivenrassen als grenache blanc en maccabeu voor wit en grenache, carignan, syrah, mourvèdre en marselan voor rood. Hiervan maakt wijnmaker Bruno Kessler moderne kwaliteitswijnen met volop rijp fruit en delicaat houtgebruik: een weerspiegeling van de Languedoc op zijn best. La Cuvée Mythique is eerder al met veel succes geïntroduceerd in onder meer Duitsland, Nederland, Zwitserland, Azië, de Verenigde Staten en Canada.

Les Vignerons de la Méditerranée is onderdeel van Groupe Val d’Orbieu, de grootste wijnbouwcoöperatie van Frankrijk. Met de introductie van de schroefkurk onderstreept Val d’Orbieu wederom haar innovatieve visie op wijn.

Verkrijgbaarheid : Verkrijgbaar in rood en wit voor € 7,99 bij Albert Heijn.