Provinciale laureaten “Pizzailo van het jaar 2016” gekend

De elf provinciale laureaten (tien provincies en het Hoofdstedelijk Gewest Brussel) van de verkiezing ‘Pizzaiolo van het jaar 2016’ werden op 1 februari 2016 gelauwerd  in de bedrijfsgebouwen van KAASBRIK te Halen. Deze winnaars dragen een jaar lang de titel van ‘Provinciale Laureaat’ van deze verkiezing!

KAASBRIK, belangrijkste leverancier van geraspte mozzarella voor de pizzeria’s in België, en Foodprint, het culinaire jaarboek in woord en beeld,  organiseren reeds voor de achtste maal deze verkiezing “Pizzaiolo van het Jaar”.

De Provinciale Laureaten voor dit jaar zijn: Antwerpen: La terrazza, Auwegemstraat 36 -2800 Mechelen; Brussel: Paolo’s Idea – Oudergemse laan 48 – 1040 Brussel; Henegouwen: La Bottega della Pizza, Chaussée de Bruxelles 90 – 7061 Casteau; Limburg; Giuliano CTI, Zetellaan 100 -3630 Maasmechelen; Luik: Il Violino, rue de la Baume 267 – 4100 Seraing; Luxemburg: Enzo Milano – rue St Jean 55 – 6700 Arlon; Namen: Dolcevita, rue de Bouillon 43 – 5570 Beauraing; Oost-Vlaanderen: Il Faro, Kunstlaan 30 – 9000 Gent; Vlaams Brabant: Dal Pesca Innamorato , Tiensestraat 71 -3000 Leuven; Waals Brabant: Antica Sicilia – rue Doctor Colson 7 – 1430 Rebecq en West Vlaanderen L’Osteria – Grote Markt 257 – 8500 Kortrijk.

Aan deze verkiezing kan elke pizzabakker met voldoende ervaring die achter de oven staat van een in België geregistreerde pizzeria deelnemen. Alle ingeschreven pizzeria’s verschijnen op de website www.pizzaiolovanhetjaar.be. Elke klant of consument kan via een unieke SMS-code stemmen voor zijn favoriete pizzeria. Per provincie worden de 3 pizzeria’s met de meeste stemmen geselecteerd. Een professionele jury bezoekt per provincie de 3 geselecteerde pizzeria’s en proeft er naast de klassieker Pizza Margherita ook de Pizza van de Chef. Er wordt rekening gehouden met volgende criteria: korst, vulling/creativiteit, smaak, algemene indruk, onthaal en sfeer in de zaak. De jury kiest uit de preselectie van 3 pizzeria’s per provincie de laureaten van de 10 provincies en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Zij dragen een jaar lang de titel ‘Provinciale Laureaat Pizzaiolo van het jaar’. Dezelfde jury kiest uit de 11 provinciale laureaten de uiteindelijke nationale winnaar ‘Pizzaiolo van het jaar 2016’ .

De bekendmaking van de overall winnaar ‘Pizzaiolo van het jaar 2016’  vindt plaats tijdens de feestelijke presentatie van de gloednieuwe Foodprint1516 op maandag 21 maart 2016 in Flanders Expo te Gent.