ProWein World voor het eerst in India, inclusief ProWein Education Campaign

ProWein World is al jarenlang een belangrijk onderdeel in de Aziatisch-Pacifische regio – de snelstgroeiende markt voor wijn en gedistilleerde dranken – met ProWine China in Shanghai en ProWine Asia in Hong Kong en Singapore. ProWein, ‘s werelds grootste handelsbeurs voor wijnen en gedistilleerde dranken, betreedt nu ook de Indische markt tijdens FHI (Food & Hotel India) van 5 tot 7 september 2018.

FHI India vindt plaats in het 5-sterren luxe Sahara Star hotel in Mumbai en krijgt meteen een line-up mee voor wijnexpertise tijdens de ProWein Education Campaign. “ProWein heeft een lange staat van dienst wat betreft het leveren van bedrijfsgroei en succes voor de wijn- en gedistilleerde markt wereldwijd”, zegt Marius Berlemann, Global Head of Wine & Spirits en Director of ProWein. “Het is altijd ons doel om, ion het belang van onze exposanten,  toekomstige groeimarkten open te stellen. Door hoogwaardige voorlichting over wijnen en gedestilleerde dranken, kunnen we deel uitmaken van de toekomstige ontwikkeling van de Indiase wijn- en gedistilleerde drankenmarkt”. Thomas Schlitt, Managing Director Messe Düsseldorf India, vult aan: “Hoewel het Indiase subcontinent met zijn 1,3 miljard mensen nog steeds in de beginfase zit inzake wijnconsumptie, zien we goede vooruitzichten, met de opkomst van een zeer aantrekkelijke afzetmarkt. In de grote steden van India – vooral Mumbai, Chennai, Calcutta, Delhi, Bangalore en Pune – maken zowel Indiase als internationale wijnen al deel uit van een moderne levensstijl. De ProWein Education Campaign kende overigens zijn première vier jaar geleden tijdens ProWine China en is sindsdien integraal onderdeel van het evenement in Shanghai.”.

Tijdens de driedaagse vakbeurs worden een reeks seminars georganiseerd voor wijnprofessionals in samenwerking met WSET (Wine & Spirit Education Trust) en All Things Nice, een toonaangevend marketing- en adviesbureaus voor wijnen en gedistilleerde dranken in India. Elk seminar omvat 90 minuten wijnproeverijen, workshops, discussieforums en presentaties, met de focus op sensorische waarneming, aroma’s en wijn en voedsel. Jude Mullins, internationaal directeur van WSET, legt uit hoe je professionele wijnproeverijen kunt ontwikkelen. Cognac en zijn stilistische factoren zullen de focus zijn van Jack Lun, Associate Director van de Moet Hennessy Academy. Een paneldiscussie gaat over de perfecte wijnkaart en de complexiteit van HR in de hotel- en restauranthandel, een ander panel bespreekt de beste manieren om zijn personeel te motiveren en op te leiden. Een blindproeverij met het verschil tussen Indiase en internationale wijnen wordt een hoogtepunt, het publiek moet de uitdaging aangaan om de druivensoorten en het land van herkomst te ontdekken. All Things Nice organiseert bovendien een masterclass Malt Whisky waarin de effecten van tijd en vat (sherry, bourbon, Frans eiken) op whisky worden getoond. Naar verwachting zullen ongeveer 70 exposanten en 5.000 B-to-B bezoekers zich aansluiten bij de 1e editie van FHI.

prowein18_mt4574

 

 

 

 

 

De zesde editie van ProWine China, Shangai new international expo center (SNIEC) loopt van 13 tot 15 november 2018, slechts enkele weken na de FHI in Mumbai. De organisatoren verwachten hier meer dan 700 wijn- en spiritbedrijven en ruim 15.000 vakbezoekers. ProWine Asia vindt plaats in Hong Kong van 7 tot 10 mei 2019, gevolgd door ProWine Asia in Singapore van 31 april tot 3 mei 2020.

Na de lancering van ProWein India en de 6de editie van ProWein China, is de 25ste editie van ProWein Dusseldorf, ongetwijfeld een belangrijke afspraak. Deze jaarbeurs loopt van 17 tot 19 maart 2019 in Dusseldorf en wordt andermaal ’s werelds belangrijkste handelsbeurs voor wijnen en gedistilleerde dranken. De organisatoren verwachten voor deze jubileumeditie een  kleine 7000 exposanten afkomstig uit alle relevante wijngebieden wereldwijd. Inzake gedistilleerde dranken hoopt men de kaap van 400 bedrijven te overschrijden.