‘Public Hotel’ introduceert Bowery-tuin

Net op tijd voor de zomer opende het PUBLIC Hotel van Ian Schrager de deuren voor hotelgasten en lokale New Yorkers. Voortbouwend op het fundamentele uitgangspunt van het lifestyle-merk, LUXURY FOR ALL, biedt de nieuwe ‘buiten’ eetruimte – Bowery Garden – gasten een oase van rust temidden het chaotische centrum van Manhattan.

“PUBLIC is the PEOPLE’S HOTEL”, beweert Ian Schrager. “Wat heeft in New York meer behoefte aan democratisering dan toegang tot buitenruimte?’ Bowery Garden beroert alle zintuigen en biedt een unieke, wereldwijde ervaring waardoor ook je geest tot rust komt.

Vanaf mei biedt de all-weather outdoor van de Jean-Georges-helmed PUBLIC Kitchen gasten, een nieuw menu, geïnspireerd op de wereldreizen van de chef met een uniek perspectief. Het aanbod wordt gedreven door de markt en de seizoenen, met de nadruk op duurzame vis, biologisch pluimvee en gras-gevoede vlees en de meest verse groene markt groenten en fruit. De kenmerkende smaken geproduceerd door de houtoven en houtgestookte grill blijven op de kern van de keuken – en verschijnen in nieuwe menu als geroosterde heek, Maine Lobster en Sesame-Crusted Asperges. Bovendien serveert Bowery Garden een weekendbrunch, waarbij het eclectische menu de nadruk legt op wereldse klassiekers uit de ontbijtindustrie.

“Uitzonderlijk eten – in een energieke setting – is een hoeksteen van de ervaring die we bij PUBLIC Kitchen creëren,” zei Chief Jean-Georges Vongerichten. “We blijven ook gasten voorzien van een alternatief via LOUIS – deel een kruidenierswinkel, een deel luncheonette, deel een koffiewinkel en een deelmarkt, alles samengevoegd.”

Bowery Garden sluit zich aan bij PUBLIC Kitchen, LOUIS, Diego, The Roof en Public Arts maar blijft gezellig, toch provocerend en vooral verfijnd, wat zorgt voor een vertrouwde en ontspannen sfeer voor de gasten, ongeacht hun generatie.  “De heruitvinding van luxe betekent voor de slimme reizigers van vandaag, de traditionele gasten van Public, een ruimte met geweldige service, geweldige stijl, geweldige ervaring en geweldige prijs” zegt Schrager. “Eenvoud als de ultieme maatstaf voor verfijning. “