Puy du Fou Spanje

2021: PUY DU FOU VINDT ZICHZELF OPNIEUW UIT EN RICHT ZICH OP SPANJE EN DE FILMWERELD

 

Al 43 jaar lang brengt Puy du Fou legendes tot leven dankzij zijn uitmuntende artistieke model, dat uniek is ter wereld. In 2021 versnelt Puy du Fou zijn internationale groei met de opening van Puy du Fou España. In het hartje van een natuurpark van meer dan 30 hectare zullen bezoekers uit de hele wereld een spectaculaire tijdreis maken en de hoogtepunten uit de legendarische geschiedenis van Spanje herbeleven. Een enorm project met een totaal investeringsbedrag van tot nog toe 183 miljoen euro, en geplande investeringen van 242 miljoen euro tegen 2028, die nu al zorgen voor 687 rechtstreekse jobs en 2 000 onrechtstreekse jobs.

VAN DE VENDÉE NAAR TOLEDO

In 2019 viel het oog van Puy du Fou op Toledo om er de Spaanse geschiedenis tot leven te brengen. Een strategische locatie op amper 40 minuten van Madrid (6 miljoen inwoners), aan de toegangspoort van een van de voornaamste toeristische bestemmingen van Spanje: Toledo en haar 3,5 miljoen bezoekers per jaar.

Het grootste spektakel van Spanje, ‘El Sueño de Toledo’, maakte al heel wat emoties los bij meer dan 120 000 toeschouwers. 1 500 jaar geschiedenis wordt er op een fenomenale en ontroerende wijze vertolkt. Dit Spaanse park van Puy du Fou wordt nu uitgebreid met een nieuwe wereld van maar liefst 30 hectare. De officiële opening vindt plaats op 27 maart 2021, het startsein voor vier grote dagshows vol verbluffende technische effecten. In historische dorpen in de volle natuur ontdekken de bezoekers ambachtslui, winkeltjes en restaurants uit verschillende periodes van de Spaanse geschiedenis.

2021: Puy du Fou Frankrijk vindt zichzelf opnieuw uit en richt zich op de filmwereld: – Le Monde Imaginaire de La Fontaine, dat in 2012 het levenslicht zag, krijgt een nieuwe dimensie. Om de 400ste verjaardag van de geboorte van Jean de La Fontaine te vieren, is deze immersieve belevenis nog verder uitgebreid: in een prachtige boomrijke tuin van 7 500 m² brengen acteurs en dieren de beroemdste fabels van de dichter tot leven. – Het eerste hotel dat in 2007 in Puy du Fou is gebouwd, de Villa Gallo-Romaine, is in een nieuw jasje gestoken en belooft de bezoekers een uniek verblijf in het oude Rome. De 100 gezinskamers zijn van kop tot teen heringericht en de binnenplaats van 3 300 m² is volledig opnieuw ontworpen door de tuiniers van Puy du Fou. – Ten slotte is Epique Studio opgericht om een pool van audiovisuele productie te creëren en de prestigieuze collectie decors en diensten van Puy du Fou ter beschikking te stellen van de filmwereld. Epique Studio biedt filmmakers en cameraploegen een site van ruim 500 hectare die uniek is ter wereld en ongelofelijke troeven biedt. In Puy du Fou kunnen ze gebruikmaken van de ateliers voor kostuums en decors, de expertise inzake casting, de talentvolle medewerkers van de shows (wapenmeesters, dansers, stuntmannen, ruiters, valkeniers, vuurwerkspecialisten, geluids- en lichttechnici enz.) en een opnamestudio (muziek en post-productie).

Puy du Fou Frankrijk in 2020: drie creaties, drie prijzen. In Frankrijk was 2020 een recordjaar op het gebied van investeringen. Met name is 62 miljoen euro geïnvesteerd in drie originele creaties: Les Noces de Feu (nieuwe avondshow), Le Grand Siècle (6e hotel) en Le Théâtre Molière (congrespaleis). Stuk voor stuk sleepten ze prestigieuze internationale prijzen in de wacht op de grote ceremonie van de Park World Excellence Awards in Londen: • ‘Beste Show van het Jaar’ voor Les Noces de Feu; • ‘Beste Technologische Innovaties’ voor Les Noces de Feu; • ‘Beste Thematiseringen’ voor Le Grand Siècle en Le Théâtre Molière.

Ambities:

Al 43 jaar zet Puy du Fou zijn ongelofelijke avontuur voort. Puy du Fou bouwt voort op zijn artistieke model om andere culturen en legendes vol helden tot leven te brengen en te doen beleven. Zo wil Puy du Fou zijn bezoekers blijven ontroeren en verhalen doorvertellen. Dit unieke artistieke model in Frankrijk, Nederland en Spanje kan nu in de hele wereld worden uitgerold.

Na Frankrijk en Spanje wil Puy du Fou tegen 2030 minstens twee andere parken openen in de wereld, met de focus op zijn corebusiness: verhalen vertellen, en dat op een innovatieve en originele manier in het kader van een omvangrijk diversificatieprogramma.

Praktisch

Puy du Fou Frankrijk

Seizoen 2021: van 27 maart tot 1 november 2021 – Ticket park + El Sueño de Toledo: Volwassenen vanaf € 41; kinderen vanaf € 34 – Ticket park + hotelverblijf: Entree park + hotelverblijf vanaf € 61 – Alle info op de website www.puydufou.com

Puy du Fou Spanje

Seizoen 2021 : Van 27 maart tot 1 november 2021 – Ticket park + El Sueño de Toledo : Volwassen vanaf €41; kinderen vanaf €34 – Alle info op de website van Puy du Fou