Radison Blu opent 5e hotel in Riyadh

Radisson Blu Hotel, Riyadh Qurtuba, gelegen in de nieuwe upscale Al Jadah mixed-use ontwikkeling, is de nieuwste toevoeging binnen de portfolio van de groep. Het hotel beschikt over een mix van suites en prive villa’s, evenals verschillende eetgelegenheden en flexibele vergaderruimte, die meer dan 600 m² zal beslaan. De opening van Radisson Blu Hotel, Riyadh Qurtuba brengt het portfolio van de groep op meer dan 45 hotels, resorts en serviced appartementen in gebruik en in ontwikkeling in Saoedi-Arabië, waardoor Radisson Hotel Group’s leidende expansie in het hele Koninkrijk versneld wordt.

Het Radisson Blu Hotel, Riyadh Qurtuba ligt in het noorden van Riyad, binnen de nieuwe upscale Al Jadah ontwikkeling, in de nabijheid van de stad en op slechts 20 km afstand van King Khalid International Airport. Het bruisende hotel beschikt over 104 kamers en suites, en 16 villa’s, evenals vijf vergaderzalen met state-of-the-art technologie, waaronder twee balzalen die beide meer dan 293 m2 beslaan en plaats bieden aan maximaal 200 gasten. De villa’s met drie slaapkamers zijn uitgerust met een privézwembad, een aparte woonruimte, een eethoek met een volledig uitgeruste keuken en een wasmachine. Ze zijn ideaal voor wie een langer verblijf plant of gewoon op zoek is naar extra ruimte. Na een lange dag van verkenning of werk, kunnen de gasten tot rust komen in de Larder & Lounge, onder het genot van een verscheidenheid aan smaken of achterover leunen op Plumeria Terrace waar het hotel smakelijke en zinderende barbecuegerechten zal serveren. In het buitenzwembad en het fitnesscentrum van het hotel kunnen gasten nieuwe energie opdoen terwijl ze hun fitnessroutine bijhouden.

Van oude forten tot glanzende wolkenkrabbers, Riyadh, de hoofdstad van Saoedi-Arabië, heeft een scala aan verschillende activiteiten om te verkennen. Veel van de grote forten en archeologische vindplaatsen zijn meer dan 1000 jaar oud en nemen de bezoekers mee op een unieke reis door de geschiedenis. De hoofdstad, die bekend staat als een stad met een grote erfenis, is rijk aan geschiedenis en beschikt over een groot aantal forten, paleizen en musea. Het maakt niet uit of het oud of modern is, de Riyadh ervaring is een unieke gevarieerde ervaring en barst van de lokale kunst, heerlijke gerechten, architectuur, evenals geweldig entertainment.

Riyadh betekent in het Arabisch een plaats van tuinen en bomen en heeft zich ontwikkeld tot een geavanceerde stad met een bloeiend financieel zakelijk centrum met een unieke sociale scene. In lijn met de ambitieuze Vision 2030 heeft de stad ook de lancering van een reeks megaprojecten aangekondigd.

Meer dan ooit blijft de hoogste prioriteit van Radisson Hotel Group de gezondheid en veiligheid van haar gasten en medewerkers. Radisson Blu Hotel, Riyadh Qurtuba implementeert het Radisson Hotels Safety Protocol programma.