Radissin Blu, Malo-les-Bains

Ideaal gelegen aan de beroemde promenade van het kuuroord Malo-les-Bains, de noordelijke Opaalkust van Frankrijk, dicht bij de Franse grens met België, is Radisson Blu Grand Hotel & Spa, Malo-les-Bains de perfecte bestemming voor weekendjes weg, wellness retraites en zakelijke bijeenkomsten. Op slechts een paar minuten lopen van het hotel ligt het historische centrum van Malo-les-Bains, bekend om zijn lange zandstrand met kleurrijke strandhutten, dat perfect is voor sporten als strandzeilen, kitesurfen en paddleboarden. Gasten kunnen ook genieten van een wandeling door de straten van Malo-les-Bains om de veelkleurige villa’s te bewonderen die bekend staan als Malouines.

Radisson Blu Grand Hotel & Spa, Malo-les-Bains biedt gasten 110 kamers en suites met balkons met uitzicht op het Kanaal. De indrukwekkende spa van 1.000 m² biedt ook uitzicht op zee en is een oase van ontspanning, waar gasten kunnen genieten van wellnessfaciliteiten zoals een zwembad van 16 meter.

De stijl en architectuur van het hotel, gebouwd op vier verdiepingen, in het hart van de historische wijk, verenigt traditie met moderniteit. De materialen die voor het interieurontwerp zijn gebruikt, herinneren allemaal aan de grandeur van de jaren dertig. De gevel van het hotel is een eerbetoon aan de plaatselijke 19e-eeuwse architectuur.

Het restaurant en de bar van het hotel, L’Opale, heeft een terras met uitzicht op zee  waardoor de gasten de zon de hele dag kunnen volgen. Chef-kok Charles Bruneval brengt hulde aan de rijkdom aan lokale ingrediënten en het rijke culinaire erfgoed van Vlaanderen met zijn recepten die een regio eren die gekruid is door zowel het land als de zee. Bier is een belangrijk onderdeel van de lokale cultuur, en gasten kunnen genieten van ongeveer 30 benchmark brouwsels die variëren met de seizoenen. Het hotel werkt samen met een van de drie ambachtelijke brouwerijen van Duinkerken, Brasserie des 4 Écluses, om een bier op maat te creëren dat exclusief in L’Opale zal worden geserveerd. Aan de bar serveert een vaste mixoloog elke avond kenmerkende cocktails, naast de klassiekers.

Tegenover het hotel ligt het museum voor hedendaagse kunst FRAC, waar 1.500 kunstwerken zijn ondergebracht. Er is een breed scala aan erfgoedlocaties te verkennen in de omgeving van het hotel, zoals het 15e-eeuwse Saint-Eloi Belfort monument, een UNESCO werelderfgoed in Duinkerken.  De haven herbergt ook een openluchtmuseum met schepen die als nationaal historisch monument zijn geclassificeerd. Het Duinkerken 1940 Operatie Dynamo Museum, te vinden in de bunkers van Bastion 32, leidt bezoekers door de gebeurtenissen van Operatie Dynamo, de grootste militaire evacuatie in de geschiedenis en een keerpunt in de Tweede Wereldoorlog.