Radisson BLU opent een klassiek Art Nouveau hotel in Praag

Radisson Blu, het luxe hotelmerk dat een positieve en persoonlijke service biedt in stijlvolle ruimtes, kondigt met trots de opening aan van een nieuw Radisson Blu Hotel in Praag – een stad die steeds tot de top 10 van bestemmingen in de wereld wordt gerekend. De heropening van dit moderne hotel volgt op een opmerkelijke transformatie van een bestaand pand, waarbij grote investeringen in het project voor de upgrade en rebranding van het voormalige hotel zijn gedaan.

Radisson Blu Hotel in Praag beschikt over 160 luxueuze kamers en suites, met een modern interieur dat de klassieke, Art Nouveau architectuur van het gebouw aanvult. Zowel vakantiegangers als zakenreizigers hebben de mogelijkheid om te verblijven in een van Europa’s populairste bestemmingen, met toegang tot congrescentra, een breed scala aan musea, theaters, galerieën en een bloeiende eetcultuur.

Radisson Blu Hotel in Praag is het perfecte zakencentrum en een uitstekende locatie voor de congres-, vergader- en evenementensector. Het hotel ts tevens een aanvulling op het Park Inn Hotel Praag.

Lars Wenaas, voorzitter van de eigenaar, Wenaasgruppen, zei: “We zijn blij dat we dit opmerkelijke pand in Praag na een uitgebreide renovatie weer als Radisson Blu-hotel kunnen heropenen. Wenaasgruppen heeft nu 26 hotels in grote Europese steden, met in totaal 10.972 kamers.”.

Het gloednieuwe hotel is gevestigd in een origineel Art Nouveau-gebouw uit de 19e eeuw en behoudt historische kenmerken, maar voegt een moderne afwerking toe aan het interieur. Gelegen langs het Karelsplein, tussen de oude binnenstad van Praag en de nieuwe binnenstad, is het hotel het ideale uitgangspunt voor het houden van zakelijke bijeenkomsten, het verkennen van de beroemde bezienswaardigheden of het winkelen in het stadscentrum (dat op loopafstand van het hotel ligt). Het hotel is ook gemakkelijk bereikbaar, met Václav Havel International Airport Praag, gelegen op 18 km van het hotel.

De gasten kunnen genieten van luxe gastronomische ervaringen in de chique omgeving van het restaurant of een bezoek aan The Bar met uitzicht op de levendige straten van Praag. Ze komen ongetwijfeld in de verleiding om Instagram-verhalen met uitzicht op de Praagse Burcht te posten vanaf het dakterras of hun trainingssessies in de fitnessruimte.

De vergader- en evenementenfaciliteiten in het Radisson Blu Hotel in Praag omvatten 8 vergaderzalen voor maximaal 150 deelnemers. Ze zijn een ideale keuze voor conferenties, bedrijfsevenementen, elegante galadiners en kleinere brainstormsessies. De meeste vergaderzalen bieden natuurlijk daglicht, deelnemers kunnen genieten van trendy cateringmogelijkheden, moderne ingebouwde AV-technologie en gratis high-speed Wi-Fi.

Tobias Krappen, General Manager van het Radisson Blu Hotel in Praag: “We zijn er trots op onze gasten te mogen verwelkomen met de volledige Radisson Blu-ervaring, inclusief de persoonlijke service en de uitstekende sfeer. Voor vakantie- en zakenreizigers zijn wij de perfecte partner om de meest memorabele reiservaringen te helpen creëren in een van Europa’s meest opwindende steden.”.