Radisson Blu Perth, Schotland

Radisson Hotel Group kondigt de opening aan van het Radisson Blu Hotel in Perth, de Schotse stad aan de rivier de Tay die bekend staat als de “Poort naar de Schotse Hooglanden”. Het hotel is gevestigd in een monumentaal pand dat in 1890 werd geopend als een van de oorspronkelijke Britse spoorweghotels.

Perth is sinds de prehistorie bewoond en stond vroeger bekend als de “hoofdstad” van Schotland omdat het Schotse hof vaak in de stad verbleef. Tegenwoordig is Perth een populaire bestemming voor binnenlandse en internationale reizigers. Bezoekers kunnen genieten van de vele attracties van de stad, zoals musea, theaters, kerken, whisky distilleerderijen, brouwerijen of op een van de vele golfbanen gelegen in en rond de twee belangrijkste parken van de stad, North Inch en South Inch. Het platteland van Perthshire heeft adembenemende parken die veel bezoekers aantrekken op zoek naar outdoor- en avontuurlijke sporten.

Het Radisson Blu Hotel, Perth ligt in aangelegde tuinen en werd oorspronkelijk gebouwd als een van de British Transport Hotels vanwege de nabijheid van het treinstation. Het is een Grade II geklasseerd gebouw, met prachtige architectuur en grote trappen. Kort na de oorspronkelijke opening inspecteerde en keurde de toenmalige Prins van Wales en toekomstige Koning Edward VII het hotel goed voor een bezoek van zijn moeder, Koningin Victoria, die een regelmatige gast werd. Zij verdeelde haar reizen naar Balmoral Castle vaak door het hotel te bezoeken voor de lunch in haar privékamer, en er werd een ‘koninklijke doorgang’ gecreëerd die het treinstation van Perth verbond met het pand.

Radisson Blu Hotel Perth heeft 75 kamers en suites, een restaurant, lobbybar, tuinbar, fitnessruimte, behandelkamers, evenals twee balzalen, waaronder de grootste buiten Edinburgh, en vijf grote vergader- en conferentiezalen. Het restaurant van het hotel, Victoria, wordt een levendige, sociale ontmoetingsplaats die een draai geeft aan klassieke Britse gerechten, geserveerd met biologische wijnen. Het moderne grillmenu viert de schoonheid van het land en de zee door vuur, foerageren en de gecultiveerde velden tot leven te brengen met seizoensgebonden klassiekers die duurzame, verse, biologische en lokale ingrediënten promoten, van grasgevoerd rundvlees tot foerageerkruiden en geweldige boerenkazen.

“De toevoeging van zo’n historisch monument aan onze Radisson Blu portefeuille in het Verenigd Koninkrijk is een geweldige prestatie. Radisson Blu Hotel, Perth is het zevende hotel in ons Schotse portfolio, met andere hotels in Edinburgh, Glasgow, Aberdeen en Inverness,” zegt Tom Flanagan Karttunen, Area Senior Vice President, Northern & Western Europe bij Radisson Hotel Group.