Radisson Blu Royal Viking Stockholm

meest uitgebreide renovatieprogramma ooit in de Scandinavische regio.

 

Radisson Hotel Group kondigt met trots de voltooiing van ambitieus renovatieproject van het Radisson Blu Royal Viking Hotel in Stockholm aan. Deze renovatie is een van de verschillende vernieuwde Radisson hotels in Scandinavië. Het hotel is klaar voor zijn 35-jarig bestaan en is uitgegroeid tot een elegante en levendige ontmoetingsplaats op een onovertroffen centrale locatie, direct naast het centraal station van Stockholm in Vasagatan.

Tom Flanagan Karttunen, Area Senior Vice President Northern Europe voor Radisson Hotel Group: “Ons doel is om de gastervaring altijd te verbeteren en daarom hebben we zo veel geïnvesteerd in renovaties in de Scandinavische regio. Tot nu toe hebben we onder andere het Radisson Blu Scandinavia Hotel, Oslo, het Radisson Blu Scandinavia Hotel, Tromsø, het Radisson Collection Hotel, Royal Copenhagen, het Radisson Collection Hotel, Strand Stockholm en nu het Radisson Blu Royal Viking Hotel, Stockholm, gerenoveerd. De hotels zien er beter uit, het eten smaakt nog beter en de service is naar een hoger niveau getild.”.

In 1960 opende Radisson Hotel Group zijn eerste hotel in Scandinavië en heeft momenteel bijna 60 hotels in de hele regio. Als onderdeel van de voortdurende betrokkenheid van de groep bij de regio heeft Radisson Hotel Group de afgelopen jaren meer dan 100 miljoen euro geïnvesteerd in de renovatie van zijn Scandinavische hotels – naast aanzienlijke investeringen van de eigenaars van het onroerend goed. Het renovatieprogramma is het meest uitgebreide in de regio ooit, en de resultaten hebben geleid tot verbeterde ervaringen van gasten en bekroonde designhotels.

Het nieuwe designconcept van de gemeenschappelijke ruimtes van het hotel – zoals de lobby, het restaurant Stockholm Fisk en het prachtige atriumgedeelte – is uitgevoerd door het gerenommeerde Spaanse architectenbureau Proyecto Singular.

De gastenkamers zijn vernieuwd met lichte muren, moderne panelen in donker hout en prachtige lichtarmaturen – aangevuld met kunst van getalenteerde jonge kunstenaars. De technologie is ook geoptimaliseerd, met Chromecasts geplaatst in elke kamer om audio en video streaming mogelijk te maken. De lobby is verfijnd met lichte stenen vloeren naast moderne vouwwanden van glas en industrieel metaal, terwijl de lobbybar is omgetoverd tot een centraal punt voor gasten en de lokale bevolking met zijn uitgebreide bar en cocktailmenu. De grote trap naar het atrium op de tweede verdieping is vernieuwd met een glazen frame, waardoor het daglicht vanuit de dakramen erboven kan schijnen. De receptie is getransformeerd met een lange balie van donkere steen, terwijl sofa’s, fauteuils en planten een elegante en aangename sfeer creëren om te werken of gezellig samen te zijn.

Stockholm Fisk, een van de enige visrestaurants van Stockholm, heeft een compleet nieuwe gevel naar de straat toe in glas en metaal. Het interieur van het restaurant is bijgewerkt met verfijnde natuurlijke kleuren en hout dat breekt met een donkerder blauwe tint. Decoratieve scheidingswanden in hout en metaal gids gasten door het restaurant, terwijl een open haard en een muur bedekt met wijnflessen toetreden tot de comfortabele fluwelen banken van de lounge bar.

HIGH, de Cocktail Social Club, op de 9de verdieping, is geschikt voor 150 personen, is een ander juweeltje van het Radisson Blu Royal Viking Hotel. De bar heeft een totale make-over ondergaan en weerspiegelt een elegante en klassieke uitstraling in een moderne en stijlvolle vintage. Gasten kunnen genieten van een inspirerend uitzicht op de stad door panoramische ramen, de grote drankenkaart biedt cocktails op basis van zowel klassieke als spannende nieuwe smaken.

De vergader- en evenementenruimte, met 15 flexibele vergaderzalen, straalt stijl en innovatie uit. Het beschikt over de nieuwste technologie, zoals ClickShare, waarmee gasten draadloos met elk apparaat verbinding kunnen maken met SMART Boards met interactieve schermen en whiteboards. De locatie is ideaal voor alle soorten evenementen en kan tot 150 personen ontvangen.