Radisson collection Bamako, debuut van het merk in Afrika

Radisson Collection Hotel, Bamako, het debuut van het merk in Afrika.

 

Gelegen in Bamako, de hoofdstad en grootste stad van Mali, in een van de meest gewilde buurten, ACI 2000, is het Radisson Collection Hotel, Bamako het toppunt van gemak, op slechts 20 minuten van Bamako’s Modibo Keita International Airport en in de nabijheid van ambassades, hoofdkantoor van diverse bedrijven en het regeringsdistrict. Bamako is een kleurrijke, kloppende metropool met verschillende musea die de rijke geschiedenis en cultuur van Mali tonen, zoals het Nationaal Museum of het Muso Kunda Museum.

Het hotel bestaat uit 200 elegante en ruime kamers, waaronder 32 suites, die een panoramisch uitzicht bieden over de rivier de Niger en de weelderig groene heuvels bezaaid met mangoboomplantages, evenals het zwembad en de skyline van de stad.

Tim Cordon, Senior Area Vice President, Middle East & Africa, Radisson Hotel Group: “We zijn verheugd om de deuren te openen van ons eerste Radisson Collection hotel in Afrika, in hartje Bamako. Radisson Collection vertegenwoordigt een portfolio van unieke luxe eigendommen met een eigen identiteit, op maat gemaakt design en ware authenticiteit. Naast de Radisson Collection-hotels die al in ontwikkeling zijn in Lagos, Cairo en Abuja, geloven we dat het merk een sterk potentieel heeft op het hele continent, aangezien we onze aanwezigheid in elke belangrijke markt blijven versterken”.

Als aanvulling op de vijfsterrenluxe ervaring van het hotel is er een selectie van vier verschillende restaurants en bars. De gerenommeerde City Grill biedt een multi-cuisine menu, gasten zich kunnen laten verwennen met zowel Europese als West-Afrikaanse smaken via interactieve stations. Voor een snelle en ongedwongen hap of een dosis cafeïne is het G&G Café de perfecte gelegenheid om te lunchen. De Oasis Pool Bar biedt een scala aan verfrissingen van vers geperste sappen en verschillende cocktailopties, maar ook snacks om te voldoen aan de trek in het zwembad. Legends Sports Bar heeft zijn populariteit verdiend als de beste plek om te ontspannen terwijl u de nieuwste wereldwijde sportevenementen bekijkt.

Radisson Collection Hotel, Bamako beschikt over een zwembad, een 24-uursfitnesscentrum en 11 ultramoderne vergaderzalen met meer dan 1.100m² flexibele evenementenruimte, uitgerust met de nieuwste AV-technologie. De Grand Ballroom is de perfecte omgeving voor grote conferenties, gedenkwaardige galadiners en bruiloften tot 500 personen.

Omringd door historische monumenten zoals de Grote Moskee van Bamako en het Monument van Onafhankelijkheid, en in de nabijheid van de Nationale Dierentuin van Mali en Bamako Nationaal Park, is het hotel perfect voor zowel zakelijke als recreatieve gasten.

Meer dan ooit blijven de gezondheid en veiligheid van de gasten en medewerkers de hoogste prioriteiten van Radisson Hotel Group. In mei is de Groep een samenwerkingsverband aangegaan met SGS, om het Radisson Hotel Safety Protocol te implementeren, dat de hoogste hygiënestandaarden garandeert en de bestaande strenge hygiënerichtlijnen van de Groep versterkt.

https://www.radissonhotels.com/en-us/hotels/radisson-collection-bamako