Radisson Collection tekent nu ook present in Lyon

Radisson Hotel Group kondigt met trots aan dat het Cour des Loges hotel in Vieux-Lyon, een op de UNESCO-werelderfgoedlijst geplaatste wijk, zich bij Radisson Collection zal aansluiten. Deze ondertekening brengt de portefeuille van de groep in Frankrijk naar 19 hotels en 3.280 kamers in exploitatie of in ontwikkeling.

Cour des Loges, gelegen in de historische wijk Vieux-Lyon, zal in 2021 een doordachte renovatie ondergaan, waarbij het uitzonderlijke merk Radisson Collection aan het hotel wordt voorgesteld met behoud van het karakter en de geschiedenis van het gebouw.

Elie Younes, Executive Vice President & Chief Development Officer, Radisson Hotel Group: “Radisson Collection is een relevant merk voor zowel eigenaren als gasten – ongeveer 35 hotels hebben zich in minder dan 18 maanden bij het merk aangesloten. We zijn zeer verheugd met de ondertekening van ons derde Radisson Collection-hotel in Frankrijk”.

De renovatie zal het hotel positioneren als een premium bestemming voor zowel zakenreizigers als vakantiegangers, met 60 gastenkamers, waarvan twee junior suites en vier suites. Gasten kunnen ten volle kunnen profiteren van de vele vrijetijdsactiviteiten zoals een fitnesscentrum en een spa met een zwembad, sauna, hammam, jacuzzi, ontspanningsruimte en twee behandelingsruimten. Zakelijke klanten zullen ook gebruik kunnen maken van 343m2 vergaderruimte, verdeeld over 6 vergaderzalen.

In overeenstemming met de reputatie van Lyon op het gebied van de haute cuisine, zal het hotel een verscheidenheid aan gastronomische fijnproeversmogelijkheden aanbieden, waaronder het restaurant van Michelin-sterrenchef Anthony Bonnet’s, Les Loges. Na zijn opleiding naast de beste prijswinnende culinaire experts in Lyon, heeft Anthony een eetbestemming in het hotel gecreëerd, met een spectaculair menu met producten van lokale oorsprong. Gasten hebben tevens toegang tot de bistro Le Café-Épicerie of kunnen zich ontspannen in de sigarettenloungebar, Le Bar Fumoir. Gasten krijgen ook kooklessen aangeboden die worden gegeven door experts van La Petite Loge.

Het hotel ligt in het hart van de grootste renaissancewijk van Lyon en wordt omringd door historische bezienswaardigheden zoals de Basiliek Notre-Dame de Fourvière en het Bellecourplein. De iconische bestemming biedt de gasten ook een breed scala aan culturele festiviteiten, waaronder het Lichtfestival, het Lumiere Filmfestival en de Nuits Sonores. Het hotel is gemakkelijk bereikbaar vanaf twee lokale treinstations en ligt op slechts 21 km van de luchthaven.