Radisson Collection viert Milaan Fashion week

Tentoonstelling in samenwerking met mode-illustrator Mr. Slowboy

Radisson Collection – Radisson Hotel Group’s luxueuze lifestyle collectie van iconische hotels – is trots op de lancering van de eerste kunsttentoonstelling van het merk met mode-illustrator Fei Wang, bekend als Mr. Slowboy. Als onderdeel van een reeks wereldwijde kunst samenwerkingen, werkt Radisson Collection samen met opkomende kunstenaars om een gecureerde selectie van meeslepende kunstwerken te creëren die de iconische locaties van de uitzonderlijke hotels van het merk benadrukken.

Deze eerste tentoonstelling in het Radisson Collection Hotel, Palazzo Touring Club Milaan start samen met het meest opwindende moment op de Milanese kalender, de Milan Fashion Weeki. De tentoonstelling in het nieuwe en recent geopende Radisson Collection Palazzo Touring Club, Milaan toont een selectie kunstwerken van Mr. Slowboy’s die hij vastlegde in Radisson Collection eigendommen in Brussel, Nanjing, en Londen. Mr.Slowboy was eerder deze week in residentie in het hotel om realtime schetsen te maken van Milaan’s beroemde straatstijl terwijl de stad bruist van de mode-elite. Acht van de schetsen zullen de bestaande tentoonstelling vervoegen met werken van zijn bezoeken aan de andere luxe lifestyle, Radisson Collection hotels.

De charismatische hedendaagse kunstenaar en Chinese illustrator Mr. Slowboy wordt in de kunst- en modewereld zeer gerespecteerd voor zijn tweedimensionale potloodillustraties in retrostijl. Hij heeft gewerkt met luxe modemerken als Alfred Dunhill en Britse merken als Barbour en Fortnum & Mason. Ook heeft hij beroemde mode persoonlijkheden geschetst zoals fotograaf Scott Schuman, bekend als The Sartorialist. Mr.Slowboy’s eerste werk was geïnspireerd op The May Fair, een Radisson Collection Hotel in het centrum van Londen, dat een sterk mode-erfgoed heeft als het officiële hotel voor de London Fashion Week, dus Milaan is een natuurlijke volgende stop voor Radisson Collection en Mr.Slowboy om hun partnerschap voort te zetten, als een van ‘s werelds toonaangevende modebestemmingen.

Gasten die de lancering van de tentoonstelling bijwonen, krijgen de unieke kans om deel te nemen aan een rondleiding “Origins of Fashion” om de beste plekjes achter de schermen van deze modehoofdstad te ontdekken, waaronder boetiek Borsalino, de oudste hoedenwinkel in Europa met een geschiedenis die nauw verbonden is met film en mode, en het sierlijke interieur van Camparino in Galleria, de oudste Campari bar in de stad in het winkelhart van Galleria Vittorio Emanuele II. Bovendien krijgen ze de kans om een exclusieve ‘Meet the Artist’-sessie bij te wonen, voordat ze de klassieke Milanese traditie van aperitivo beleven in de uitzonderlijke Presidential Suite van het hotel en zich tegoed doen aan een degustatiemenu in Bistrot Bertarelli 1894 Milano, het kenmerkende restaurantconcept van Radisson Collection Hotel, Palazzo Touring Club Milaan, dat Italiaanse gerechten serveert met een creatieve culinaire New Wave-benadering. Na de lancering van de tentoonstelling krijgen gasten die het hotel bezoeken de gelegenheid om de schetsen van Mr. Slowboy te bekijken, die tentoongesteld zullen blijven in de Veloce Bar van het hotel. Gasten die de historische bibliotheek van het hotel bezoeken treffen ook gesigneerde exemplaren van Mr.Slowboy’s nieuwe boek “Portraits of the Modern Gentleman” aan. Dit boek bevat een reeks illustraties en tips voor het samenstellen van een begeerde garderobe voor sartorialisten en kunstenaars. Een gids om dezelfde “Origins of Fashion” tour te ervaren zal ook beschikbaar zijn voor gasten om te ervaren tijdens hun verblijf bij Radisson Collection.

Gelegen in het hart van de mode-, design- en zakenhoofdstad van Italië, dicht bij de Duomo, opende Radisson Collection Hotel, Palazzo Touring Club Milaan in september 2021 na een uitgebreide renovatie door Studio Marco Piva, waarbij de historische betekenis van het gebouw en zijn unieke identiteit bewaard bleven. Het hotel met 89 kamers is gevestigd in een gebouw dat dateert uit 1915 aan de Corso Italia, en was vroeger het hoofdkwartier van de Italiaanse nationale toerismeorganisatie zonder winstoogmerk Touring Club Italiano.

Radisson Collection heeft altijd een sterk erfgoed en een sterke band met kunst en design gehad, die teruggaat tot de bouw van het SAS Royal Hotel in Hammerichsgade, dat later het Radisson Collection Royal Hotel, Kopenhagen, werd. Dit hotel werd ontworpen door Arne Jacobsen, een van de grootste Deense architecten van de twintigste eeuw en is gevierd als een “Landmark of the Jet Age”, kenmerkend voor de jaren 1950, en Jacobsen’s kenmerkende architecturale stijl, en wordt nog steeds gevierd als een prominent voorbeeld van Deense modernistische architectuur. Vandaag de dag zijn kunst en design terugkerende kenmerkende elementen in de Radisson Collection hotels, die kunst van zowel lokale als internationaal gevierde kunstenaars bevatten.

Een selectie van de Mr.Slowboy kunstcollectie zal te zien zijn in Radisson Collection Hotel, Palazzo Touring Club Milaan tot augustus 2022, evenals op de @radissoncollection Instagram pagina. Meer Radisson Collection-partnerschappen worden in de loop van 2022 onthuld wanneer kunstenaars hun inspiratie zullen bezoeken en delen vanuit vlaggenschip Radisson Collection-hotels in het Verenigd Koninkrijk, Spanje, België, Italië, evenals andere belangrijke locaties in Europa, het Midden-Oosten en Azië. Het volgende kunstenaarshoogtepunt wordt de tentoonstelling van Radisson Collection kunstpartner Rich McCor, bekend als paperboyo, die samen met het merk de 65e verjaardag van Radisson Collection Hotel, Moskou in mei zal vieren, en de grote opening van Radisson Collection Hotel, Gran Vía Bilbao later in de zomer, waar hij zijn eigen tentoonstelling en unieke ontdekking van bestemmingen door middel van fotografie voor hotelgasten zal neerzetten.