Radisson en Allego: pan-Europees oplaadnetwerk

Radisson Hotel Group (“Radisson”), een van ‘s werelds grootste hotelgroepen met negen onderscheidende hotelmerken en meer dan 1.500 hotels in gebruik en in ontwikkeling in 120 landen, en Allego, de toonaangevende pan-Europese leverancier van laadoplossingen voor elektrische voertuigen, kondigen een strategisch partnerschap aan om een Green Mobility-netwerk in heel Europa aan te bieden.

Dit partnerschap is gericht op de implementatie en exploitatie van ultrasnelle, snelle en reguliere (AC) laadoplossingen voor elektrische voertuigen in meer dan 220 Radisson Hotel Group locaties in heel Europa, te beginnen in het Verenigd Koninkrijk en de Nordics, met andere Europese landen, waaronder Duitsland, Frankrijk en Nederland te volgen.

Onder de voorwaarden van de overeenkomst, streeft de samenwerking ernaar dat elk Europees Radisson Hotel Group eigendom tegen 2025 EV-opladen kan aanbieden aan zijn gasten. Allego implementeert en beheert een reeks laadoplossingen, die toegankelijk zijn voor alle merken van elektrische voertuigen, waaronder de nieuwste ultrasnelle laadstations waar veel EV’s in slechts 15 minuten een volledige lading kunnen krijgen (opladen). De nieuwe Allego laadstations zullen te ontdekken zijn op alle belangrijke wayfinding apps, waaronder Waze, Google Maps en navigatiesystemen voor in de auto. De samenwerking is gericht op het garanderen van naadloze betalingsmogelijkheden, waaronder de mogelijkheid om te betalen voor laadsessies via credit-, debet- en charge cards voor meer dan 150 Europese Mobility Service Providers (eMSP’s).

Allego en Radisson zullen de optimale laadinfrastructuur typologie voor elke locatie definiëren, met inbegrip van ultra-snelle en snelle oplaadmogelijkheden aangeboden in Radisson’s hotels op drukbezochte locaties, terwijl regulier (AC) opladen beschikbaar zal zijn voor gasten die overnachten of vergaderingen en evenementen bijwonen. Radisson-hotels bieden handige voorzieningen tijdens het opladen, zoals grab & go snacks of drankjes die beschikbaar zijn in combinatie met ultrasnelle en snelle oplaadsessies op de hotellocatie.

Deze samenwerking tussen twee toonaangevende bedrijven op het gebied van groene mobiliteit zal de groei van Allego’s (ultra-)snellaadnetwerk versnellen langs reiscorridors en in grootstedelijke gebieden in heel Europa.