Radisson hotel group breidt verder uit in Riyadh

Radisson Hotel Group kondigt met de ondertekening van Radisson Riyadh Airport in het Koninkrijk Saudi-Arabië aan. Als een van de snelst groeiende bedrijven in het Koninkrijk Saudi-Arabië, brengt de nieuwste toevoeging de portefeuille van de groep naar meer dan 45 hotels, resorts en service-appartementen in gebruik en in ontwikkeling.

Riyadh is de grootste stad en hoofdstad van het Koninkrijk Saudi-Arabië. King Khalid International Aiport ligt ongeveer 35 kilometer ten noorden van de stad Riyadh en is de thuisbasis van Radisson’s nieuwste hotel. Als economische en commerciële hoofdstad van Saoedi-Arabië bedroeg het totale aantal passagiers dat op King Khalid International Airport vertrok en aankwam in 2019 meer dan 26 miljoen passagiers. Het hotel ligt in de directe omgeving en is gemakkelijk te bereiken vanaf de luchthaven. Het stadscentrum kan worden bereikt via het nieuwe metrosysteem van Riyadh, waardoor het een ideale locatie is voor zowel zakenreizigers als vakantiegangers.

Elie Younes, Executive Vice President & Chief Development Officer, Radisson Hotel Group : “Saoedi-Arabië is een van de 8 belangrijkste focuslanden in EMEA. Wij stemmen onze plannen af op die van de Saoedi-Arabische Visie 2030 die tot doel heeft de bijdrage van het toerisme aan de economie van het land aanzienlijk te verhogen”.

Al Qussie International : “We zijn verheugd met Radisson Hotel Group samen te werken aan dit project en een bijdrage te kunnen leveren aan de Saoedi-Arabische Visie 2030. We kijken uit naar een succesvolle samenwerking met Radisson Hotel Group en de introductie van het Scandinavisch geïnspireerde Radisson-merk in Riyadh”.

Na de opening in Q4 2020, zal de Radisson Riyadh Airport een perfecte aanvulling zijn op het aanbod aan stads- en vrijetijdshotels van de Radisson Hotel Group in Riyad. Het hotel omvat 471 sleutels in verschillende kamertypes, waaronder serviceappartementen en villa’s om te kunnen voorzien in de behoeften van gasten die grotere eenheden of eenheden voor langdurig verblijf nodig hebben. Het hotel beschikt over een restaurant dat de hele dag geopend is en twee specialiteitenrestaurants. Daarnaast zullen de gasten ook kunnen genieten van een buitenzwembad en verschillende recreatieve faciliteiten, waaronder een aparte dames- en herenfitnessstudio, een binnenzwembad en een spa. Om het aanbod binnen het pand verder te verbeteren, zal het hotel een conferentieruimte van 2.600 m² aan volledig uitgeruste, ultramoderne vergader- en evenementenfaciliteiten omvatten, waardoor het een ideale locatie is voor lokale en internationale zaken- en vrijetijdsarrangementen en meetings.