Radisson hotel group debuteert in Pakistan

Radisson Hotel Group is verheugd de ondertekening van de Radisson Hotel Lahore City Mall in Pakistan aan te kondigen. Deze deal markeert het debuut van de groep in Pakistan en de lancering van de strategie om tegen 2025, in het hele land, 10 hotels en 2.000 kamers in gebruik en in ontwikkeling te hebben. De Zuid-Aziatische groepsportefeuille komt hiermee op 136 hotels in exploitatie en in ontwikkeling.

Lahore, de hoofdstad van de Pakistaanse provincie Punjab met 11 miljoen inwoners, is de op een na dichtstbevolkte stad van Pakistan. Lahore, rijk aan geschiedenis, is een belangrijk educatief, sociaal, cultureel en economisch centrum, dat meer dan 11% bijdraagt aan het Pakistaanse BBP.

Elie Younes, Executive Vice President & Chief Development Officer, Radisson Hotel Group: “We zijn verheugd in Pakistan te kunnen openen, het grootste hotel in Zuid-Azië is ondertekend door Radisson Hotel Group en ons Scandinavisch geïnspireerde Radisson merk. De torenhoge omvang van de ontwikkeling, in combinatie met de toplocatie, biedt ons een uitstekende gelegenheid om de Pakistaanse hotelmarkt te betreden en een opmerkelijke zichtbaarheid om het merk te vestigen.”.

Het Radisson Hotel Lahore City Mall zal twee toegangspunten hebben, gelegen op de kruising van M.M. Alam Road en Main Boulevard Gulberg, waar de meeste van de belangrijkste commerciële en retailvestigingen in Lahore zijn gevestigd.

Het nieuw gebouwde hotel met 400 kamers – dat deel uitmaakt van een project van meer dan 75.000 m2 voor gemengd gebruik, inclusief kantoren, een winkelcentrum en luxewoningen – opent volgens planning in december 2022. Eetgelegenheden zijn o. a. een traditioneel restaurant, een specialiteitenrestaurant, een restaurant op het dak en een lobby lounge voor gasten die op zoek zijn naar een plek om te ontspannen of een korte vergadering te houden. De recreatieve faciliteiten van het pand omvatten een spa & fitnesscentrum en een zwembad. De vergader- en evenementenruimte van het hotel bestaan uit een banketzaal en de modernste boardrooms.