Radisson hotel group en Cycas hospitality introduceren nieuw concept

Radisson Hotel Group kondigt met trots de lancering aan van een strategische samenwerking met Cycas Hospitality, die het Radisson Hotel & Suites Amsterdam Zuid zal exploiteren in het kader van een huurovereenkomst met ECHO Partners, die het hotel onlangs heeft verworven voor zijn ECHO-fonds.

Het 227-suite Amsterdam aparthotel wordt begin 2021 geopend en wordt het eerste serviceappartement dat onder het luxueuze Radisson-merk in West-Europa wordt geëxploiteerd. Het nieuwe pand brengt de portefeuille van de groep in Nederland op zes objecten die in exploitatie en in ontwikkeling zijn onder de drie merken Radisson Blu, Radisson en Park Inn by Radisson.

Elie Younes, Executive Vice President & Chief Development Officer, Radisson Hotel Group, zei: “We zijn er trots op dat we ons eerste product voor langdurig verblijf in West-Europa op de markt brengen, waarmee we ons 54e serviceappartement in EMEA markeren. Als activaklasse is ‘verlengd verblijf’ de laatste tijd steeds veerkrachtiger en relevanter geworden. We zijn verheugd om samen te werken met Cycas Hospitality in een belangrijke Europese markt als Amsterdam en we kijken ernaar uit om begin 2021 onze eerste gasten samen te verwelkomen.

Radisson Hotel & Suites Amsterdam Zuid zal beschikken over studio’s, één- en tweekamerappartementen met elk een eigen, volledig uitgeruste keuken. Andere faciliteiten van het hotel aan de gracht zijn een fitnessruimte, een bar en restaurant op het terrein met zitplaatsen op het buitenterras en een ondergrondse parkeergarage voor 70 auto’s.

Het 10 verdiepingen tellende hotel ligt in Amstelveen ten zuiden van de stad, op loopafstand van de internationale bedrijven die hun hoofdkantoor hebben in de bloeiende Amsterdamse wijk, zoals KPMG, KLM en Canon. Met handige vervoersverbindingen naar de Zuidas (3 km), het stadscentrum (6 km) en de luchthaven Schiphol (8 km) is het pand goed gepositioneerd om te voldoen aan de groeiende vraag naar uitgebreide verblijfsmogelijkheden in dit deel van de stad.

Het nieuwe merk Radisson Hotel & Suites Amsterdam Zuid zal de bestaande portefeuille van Radisson Hotel Group met vier operationele hotels in Amsterdam aanvullen. De Nederlandse hoofdstad is uitgeroepen tot een van de meest bezochte steden van Europa en is een van de rijkste steden ter wereld als het gaat om innovatie, diversiteit en inclusie, historische bezienswaardigheden en een kosmopolitische levensstijl. Er gaat niets boven Amsterdam en reizigers uit de hele wereld kunnen een werkelijk uitstekende en gedenkwaardige gastervaring verwachten.