Radisson hotel group promoot verantwoordelijk zakendoen in Radisson Blu resorts in Azië

Radisson Hotel Group™ blijft een duurzame toekomst veiligstellen voor veel van de snel ontwikkelende toeristische bestemmingen in Azië, met de lancering van een reeks initiatieven op het gebied van milieu- en maatschappelijk verantwoord ondernemen in de strandresorts.

Ondersteund door de Responsible Business ethos van Radisson Hotel Group, worden er zinvolle maatregelen genomen om het milieu te beschermen en terug te geven aan lokale gemeenschappen in verschillende nieuwe Radisson Blu eilandbestemmingen: Bali, de Malediven en 2 opkomende Vietnamese badplaatsen Phu Quoc en Cam Ranh.

Radisson Blu Bali Uluwatu, dat in februari 2018 werd geopend, heeft een reeks milieuactiviteiten geïntroduceerd. Kunststofvervuiling blijft een milieuprobleem in Bali, het resort heeft initiatieven genomen zoals het gebruik van rietjes van maïszetmeel, plus tassen, pantoffels en badkamervoorzieningen van natuurlijke materialen. De plastic flessen zijn vervangen door glazen versies en in de restaurants van het resort wordt gerecycled glaswerk gebruikt.

Radisson Blu Resort Phu Quoc, dat in juli 2018 van start ging, heeft gekozen voor een veelzijdige benadering van duurzaamheid. Het is het eerste internationale hotel in Vietnam dat zijn eigen bamboe rietjes produceert en de gasten kunnen de bamboeboerderij ter plaatse bezoeken en leren hoe de rietjes worden gemaakt. Het resort is ook samenwerkingsverbanden aangegaan met lokale boerderijen om biologische honing, peperkorrels en andere ingrediënten te produceren voor de restaurants en bars van het hotel als onderdeel van de inspanningen om de lokale herkomst en een boerderij-naar-tafel concept te promoten.

Radisson Blu resort Maldives, op spoor om in Q1 2020 te openen, is van plan om zijn gebruik van plastic producten te minimaliseren door bamboe of metaalrietjes, opnieuw te gebruiken. Radisson Blu resort Cam Ranh, momenteel in ontwikkeling, zal ook een reeks verantwoordelijke bedrijfsoplossingen goedkeuren. Gepland om in Q2 2020 te openen, zal dit strandresort plastieken voor eenmalig gebruik bestrijden en vervangen door herbruikbare materialen.

Energiebesparende oplossingen, waaronder LED-verlichting en bewegingssensoren, zijn te vinden in alle nieuwe Radisson Blu resorts. De meest effectieve manier om het energieverbruik te verminderen is echter door middel van intelligent ontwerp en architectuur, en veel van de Radisson Blu resorts in Azië zijn zo ontworpen dat frisse lucht en licht door het pand kan stromen.

Al deze acties en oplossingen hebben hun basis in het wereldwijde programma Responsible Business van Radisson Hotel Group. Dit omvat drie aspecten – Think People, Think Community en Think Planet – met als algemeen doel het bouwen van een betere toekomst voor lokale bestemmingen en gemeenschappen, en een betere planeet voor iedereen.

Think People streeft ernaar om mensenrechten, bedrijfsethiek en diversiteit binnen het bedrijf te bevorderen, terwijl Think Community de Aziatische resorts van Radisson Blu’s partner ziet met organisaties zonder winstoogmerk om de levensstandaard in lokale gemeenschappen te helpen verhogen. Dit omvat een wereldwijd partnerschap met SOS Children’s Villages International om kansarme jongeren te helpen en andere initiatieven om vrouwen meer macht te geven.

Tot slot, zet Think Planet een breed scala aan duurzaamheidsactiviteiten op die bijdragen aan het behoud van natuurlijke hulpbronnen, waaronder CO2-reductie, waterbesparing, het minimaliseren van verspilling en verantwoord inkopen.

“Het toerisme blijft in veel Aziatische bestemmingen de pan uitrijzen, maar deze welvaart zet het milieu onder druk, vooral in ongerepte kustgebieden. Daarom is het essentieel dat grote toeristische en horecabedrijven proactieve maatregelen nemen om het lokale ecosysteem te behouden. Bij Radisson Hotel Group streven we ernaar om samen te werken met lokale mensen en bedrijven om ervoor te zorgen dat onze activiteiten verantwoordelijk en duurzaam zijn en blijvende voordelen opleveren voor de gemeenschappen waarin we actief zijn”, zegt Andre de Jong, Vice President, Operations, South East Asia and Pacific, Radisson Hotel Group.