Radisson hotel group: serviceappartementen in EMEA-regio

Radisson Hotel Group heeft plannen om haar portfolio van serviceappartementen in de komende 5 jaar in heel EMEA meer dan te verdubbelen. Vandaag de dag vertegenwoordigen de serviceappartementen ongeveer 10% van de EMEA-portefeuille van de groep met 45 eigendommen en meer dan 5.400 eenheden in exploitatie en in ontwikkeling. Radisson Hotel Group exploiteert haar serviceappartementen als een stand-alone of een gemengde ontwikkeling in combinatie met een traditionele hotelexploitatie. De serviceappartementen zullen worden ontwikkeld als een uitbreiding van de bestaande merkenportefeuille van de Radisson Hotel Group om tegemoet te komen aan de verschillende segmenten van de middenklasse tot aan de luxe.

Elie Younes, Executive Vice President en Chief Development Officer Radisson Hotel Group: “Al vele jaren onderzoeken we de sterke vraag naar service-appartementen en producten voor langer verblijf door deze te erkennen als een aantrekkelijke, voor risico’s gecorrigeerde investeringspropositie met een aanzienlijk groeipotentieel. Gezien de relevantie voor het huidige economische klimaat is deze waardepropositie onlangs verder gedefinieerd in onze portefeuille en biedt het een holistisch concept met meer mogelijkheden voor onze investeerders en voor onze gasten.”.

Het uitbreidingsplan van Radisson Hotel Group wil tegen 2025 de portefeuille verdubbelen, waarbij het aantrekkelijke model van het combineren van hotel- en serviceappartementen in één ontwikkeling of als een op zichzelf staande onderneming wordt erkend, die zich richt op klanten die op zoek zijn naar een residentiële sfeer tijdens hun vakantie of op zakenreis voor een korte of langere verblijfsperiode. Deze propositie heeft een aantrekkelijk operationeel en commercieel model met value-engineered bouwparameters, met een nieuwe look en een nieuw ontwerp. Het biedt zowel studio’s als één- en tweekamerappartementen met een volledig uitgeruste keuken, en-suite badkamer, 24-uurs receptie, huishoudelijke diensten, aantrekkelijke sociale en gemeenschappelijke ruimten, eet- en drinkgelegenheden en een scala aan vrijetijdsvoorzieningen op maat van de locatie.

Voortbouwend op de aanzienlijke groei tot nu toe in een groot deel van de EMEA-regio, is Radisson Hotel Group van plan om binnenkort nieuwe service-appartementen te openen in Parijs, Amsterdam, Dubai, Istanbul, Larnaca, Cortina, Cairo en Riyadh, met verdere openingen gepland in Duitsland.