Radisson hotel group tekent overeenkomst met Zdrojowa invest & hotels

Bouw van Radisson resorts in Polen

Radisson Hotel Group kondigt een overeenkomst aan met Zdrojowa Invest & Hotels Group voor twee nieuw te bouwen Radisson resorts in Polen. De hotels situeren zich in de uitlopers van het Karkonosze-gebergte in Szklarska Poręba tot de noordelijke Oostzeekust in Kołobrzeg. De hotels zullen deel uitmaken van het luxe merk Radisson, waardoor de portefeuille van de groep in Polen wordt uitgebreid tot 18 eigendommen van vijf merken – waaronder Radisson Collection, Radisson Blu, Radisson RED, Radisson en Park Inn by Radisson.

Zdrojowa Invest & Hotels en Radisson Hotel Group zijn partners sinds de opening van het Radisson Blu Resort, Świnoujście in 2017. Op basis van het succes van de samenwerking zal Radisson Hotel Group nauw samenwerken met Zdrojowa om nieuwe hotels te ontwikkelen.

Elie Younes, Executive Vice President & Chief Development Officer, Radisson Hotel Group: “Wij zijn blij dat we onze positie als grootste internationale aanbieder van vrijetijdsbestemmingen in Polen kunnen versterken en we kijken uit naar deze ontwikkelingsprojecten.”

Jan Wróblewski, een mede-oprichter van de Zdrojowa Invest & Hotels groep, zei: “We zijn blij dat we deze meervoudige vastgoedovereenkomst met een van de grootste hotelketens ter wereld kunnen aangaan, waardoor we schaalvoordelen kunnen realiseren. Met de nieuwe hotels onder het internationale merk Radisson zijn we opnieuw de marktpionier en zetten we onze strategie voort om onze leidende positie in de Poolse resortsmarkt te versterken. We zullen onze portefeuille verder blijven ontwikkelen in de richting van zowel Zdrojowa Hotels als van eigendommen onder de merken van internationale ketens”.

Het Radisson Resort Szklarska Poręba is het tweede Radisson Hotel in Polen en het eerste hotel met een internationaal merk op deze bestemming. Het pand wordt gebouwd in de chique bergstad Szkalrska Poręba, bekend onder Duitse toeristen als het oude Schreiberhau resort in Riesengebirge. Het nieuw gebouwde hotel zal in het komende winterseizoen 104 gastenkamers aanbieden. Er zijn extra kamers en appartementen gepland in een tweede fase. Gasten kunnen genieten van een compact waterpark, het hele jaar door een buitenjacuzzi, sauna en badzone. De SPA & Wellness zone zorgt het hele jaar door voor een ontspannen sfeer.

De opening van het Radisson Resort Kołobrzeg – het derde Radisson Resort – is gepland voor de zomer van 2020. Het wordt ook het eerste hotel onder een internationaal hotelmerk in een van de grootste Poolse badplaatsen. De 209-kamerfaciliteit, gelegen in de spa, zal zorgen voor comfortabele ontspanning en entertainment, samen met een waterpark.