Radisson hotel group verwelkomt Radisson collection in Brussel

Radisson Hotel Group kondigt met trots de opening aan van het eerste Radisson Collection-hotel in België en Brussel, het hart van de Europese Unie. De opening van het vlaggenschip van het Radisson Collection Hotels nabij de Grote Markt van Brussel volgt op een opmerkelijke transformatie van het hotel, met een aanzienlijke investering om het voormalige Radisson Blu Royal Hotel te upgraden. Radisson Collection is het premium lifestyle merk van de Radisson Hotel Group, gereserveerd voor zijn meest uitmuntende luxueuze eigendommen. Het biedt unieke gastenervaringen, een uitzonderlijk interieurontwerp, gepersonaliseerde diensten en uitgebreide voorzieningen voor de gasten.

De 282 kamers en openbare ruimtes werden volledig gerenoveerd en opnieuw ontworpen in samenwerking met Rafael de La Hoz, een van ‘s werelds meest prestigieuze en langst bestaande architectenbureaus, die zich inzetten voor uitmuntend design, innovatie en duurzaamheid. Het Radisson Collection Hotel Grote Markt Brussel beschikt over twee elegante restaurants met moderne gegrilde gerechten en Chinese specialiteiten, 18 hedendaagse vergaderruimtes, een Executive Lounge, een Presidentiële Suite en een fitnesscentrum.

Het hotel is beroemd om zijn glasheldere, zeven verdiepingen tellende atrium en postmodernistische architectuur. Het kenmerkende ontwerp van het hotel gaat terug tot de opening van het hotel in 1989. Het verfijnde en stijlvolle nieuwe ontwerp weerspiegelt de locatie van het hotel en biedt de sjabloon voor een moderne levensstijl, verenigd door modern design en uitzonderlijke ervaringen.

Federico J. González, CEO, Radisson Hotel Group: “Brussel is de perfecte locatie voor ons Belgische debuut van het merk Radisson Collection. Het is het centrum van de Europese Unie en blijft ‘s werelds eerste keuze voor internationale congressen of zakelijke bijeenkomsten, met een ongeëvenaard internationaal karakter. We kijken er naar uit om gasten uit de hele wereld te ontvangen in dit iconische, nieuw getransformeerde pand en hen te verwelkomen in ‘the exceptional’. Philippe Close, burgemeester van de stad Brussel, benadrukt dat de opening van het Radisson Collection Hotel Grote Markt Brussel, het belang van Brussel als een dynamische en aantrekkelijke stad voor zakenreizigers en vakantiegangers duidelijk aantoont”.

Radisson Hotel Hybrid Solutions:

Samen met de opening van Radisson Collection Hotel, Grand Place Brussels, lanceert de Radisson Hotel Group haar nieuwe Hybrid Solutions met Hybrid Rooms en Hybrid Meetings. De Hybrid Meetings van Radisson Hotel Group combineren het beste van persoonlijk en virtueel vergaderen met een betrouwbaar beeld-, geluids- en videoconferentiesysteem, dubbele schermen, draadloze presentatieklikker, snelle internetverbinding en meer. Omdat de wereld zich blijft aanpassen aan “nieuwe normen” en voortdurende reisbeperkingen, kunnen organisatoren nu kiezen voor virtuele deelname en hybride formaten die kleine lokale bijeenkomsten mogelijk maken, maar ze ook uitzenden naar deelnemers op afstand en naar satellietlocaties. Radisson Hotel Group werkt samen met Zoom, de leider op het gebied van moderne zakelijke videocommunicatie, om de virtuele en hybride bijeenkomsten en evenementen van hun klanten soepel te laten verlopen.

Hybrid Rooms combineert perfect de faciliteiten van een ultramodern kantoor met het comfort van een superieure hotelkamer om een productieve, toegewijde en rustige werkruimte te creëren voor zowel de zakenreiziger, de vrijetijdsgast als de lokale daggast. Hybrid Rooms bieden eenvoudige connectiviteit met apparaten met een tweede scherm, videoconferencingfaciliteiten, draadloos toetsenbord, muis en luidspreker, printdiensten, kantoorbenodigdheden, onbeperkte koffie en thee, toegang tot wellnessfaciliteiten ter plaatse en vele andere voordelen.

De hybride oplossingen van Radisson Hotel Group zijn momenteel beschikbaar in 50 geselecteerde hotels in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, om beter tegemoet te komen aan de snelle veranderingen in de levensstijl van hedendaagse reizigers en hun veranderende verwachtingen. De uitrol van de hybride oplossingen wordt ook in 2021 vedergezet.

Meer dan ooit heeft Radisson Hotel Group de gezondheid en veiligheid van zijn gasten en medewerkers als hoogste prioriteit. De groep ondertekende in mei een samenwerkingsverband met SGS, om het Radisson Hotel Safety Protocol te implementeren, dat de hoogste hygiënestandaarden garandeert en de bestaande strenge hygiënerichtlijnen van de Groep versterkt.

www.radissonhotels.com/en-us/hotels/radisson-collection-grand-place-brussels