Radisson hotels: 15 nieuwe hotels in EMEA-regio

De Radisson Hotel Group kondigt voor het tweede kwartaal 2020 de opening aan van 15 nieuwe hotels aan in heel EMEA. De nieuwe ondertekeningen bevestigen de inzet van de Groep voor haar ambitieuze 5-jaren ontwikkelingsplan. Radisson Hotel Group blijft haar nieuwe merkarchitectuur uitbreiden en haar aanwezigheid in heel EMEA verder versterken.

Elie Younes, Executive Vice President & Chief Development Officer, Radisson Hotel Group, zei: “Ons bedrijf is gebaseerd op langdurige relaties die gebaseerd zijn op vertrouwen en verantwoordelijkheid. Ondanks de ongekende uitdagingen waar we voor staan, blijven we nauw samenwerken met onze stakeholders om het bedrijf te ondersteunen. We hebben daarom onze voetafdruk uitgebreid in Italië, Frankrijk, Oostenrijk, Griekenland, Rusland, Oekraïne, de Verenigde Arabische Emiraten en in heel Afrika. Dit is te danken aan de relevantie van onze merken en de toewijding van ons team. We zijn onze hoteleigenaren dankbaar dat ze vertrouwen hebben in onze merken en mensen”.

De 15 nieuwe ondertekeningen markeren belangrijke mijlpalen: – Toevoeging van zes nieuwe hotels in Afrika waardoor het totaal op bijna 100 hotels in 32 Afrikaanse markten komt; – Cementeren van de positie van de groepen in Oekraïne als de grootste internationale operator met 7 hotels en 1, 355 kamers in gebruik en in ontwikkeling; – Verdere versteviging van de leidende positie van de groep in Rusland met twee extra hotels; – Derde ondertekening van het merk Radisson RED in Oostenrijk; – Twee nieuwe signeersessies in de meest gerenommeerde skibestemming in Italië waardoor de portefeuille van de groep wordt uitgebreid tot 10 hotels in gebruik en in ontwikkeling; – Nieuwbouw Radisson Blu op het pittoreske eiland Santorini, een van ‘s werelds meest populaire vakantiebestemmingen

Grand Hotel Savoia Cortina d’Ampezzo, Radisson Collection Hotel – Italië : Het premium lifestyle hotel, opening in 2020, zal 126 kamers hebben, waarvan 19 junior suites en 8 suites. De ontspannings- en eetfaciliteiten zullen een exclusief bestemmingsrestaurant, lobby en sigarenbar omvatten, evenals een ontspannend wellness- en spagedeelte. Met 600 m² aan hi-tech vergader- en evenementenruimte biedt het hotel de grootste conferentieruimte van Cortina.

Radisson Residences Savoia Palace Cortina d’Ampezzo – Italië : De nieuwe Radisson Residence Savoia Palace Cortina d’Ampezzo versterkt de strategie van de groep om meer merken uit te rollen in Italië, een belangrijk focusland voor de expansie van de groep. Het luxueuze hotel, opening in 2020, zal beschikken over 45 appartementen, variërend van 31 tot 50m², allemaal met de unieke merkeigenschappen van Radisson. Radisson Residences Savoia Palace Cortina d’Ampezzo zal ook een lobbybar en een goed uitgeruste fitnessruimte aanbieden.

Radisson RED Innsbruck – Oostenrijk : Radisson RED Innsbruck met geplande opening in 2023, beschikt in totaal over 161 kamers, inclusief familiekamers en junior suites. Het interactieve lifestyle-hotel biedt vakantiegangers en zakenreizigers een spannend bar- en restaurantconcept met buitenterras, een fitnessstudio en twee creatieve vergader- en evenementenzalen. Een spectaculaire Sky Bar op de achtste verdieping biedt ook een prachtig uitzicht op het stadscentrum van Innsbruck. Het nieuwe stadscomplex, gelegen in het gemengde project “Das RAIQA” tussen het centraal station en de oude binnenstad, beschikt ook over winkelruimte en openbare kunstgalerieën en ligt op loopafstand van veel van de toeristische hotspots.

Radisson Hotel & Convention Centre Johannesburg, O.K. Tambo – Zuid-Afrika : Dit Radisson Hotel & Convention Centre zal het luxe Radisson merk van de groep introduceren in Johannesburg met zijn 289 moderne kamers. Het hotel ligt op een privéterrein in Bredell, Kempton Park, en biedt een scala aan eetgelegenheden, waaronder vier restaurants, drie bars, een entertainmentdeck en een executive lounge. De vergader- en evenementenfaciliteiten van het hotel bieden een groot conferentiecentrum met een auditorium met 1.260 zitplaatsen en vijf conferentiezalen. De recreatiefaciliteiten omvatten een fitnessruimte, spa & wellnesscentrum en drie buitenzwembaden, opening voorzien in 2020.

Radisson Hotel & Congrescentrum Saransk in Rusland : Met 137 kamers biedt Radisson Hotel & Congress Center Saransk, opening 2020, een restaurant voor de hele dag, een buitenterras, een lobbybar en een goed uitgerust fitnesscentrum met een zwembad en een sauna. Het hotel beschikt over de grootste vergader- en evenementenfaciliteit in de Mordoviaanse Republiek met meer dan 700m² aan vergader- en evenementenruimten. Het hotel opening nog dit jaar voorzien, ligt in het hart van het stadscentrum. Saransk is de hoofdstad van de Republiek Mordovië en een van de mooiste steden van Rusland. In de afgelopen jaren is de stad steeds populairder geworden voor toeristen, zowel voor sportevenementen als voor haar historisch erfgoed.

Radisson Hotel Ulyanovsk – Rusland : Radisson Hotel Ulyanovsk, opening 2020, ligt in het historische centrum van de stad. Het hotel beschikt over 176 kamers en suites, een restaurant, lobby bar, buitenterras en diverse vergaderzalen. Oeljanovsk is een sterke industriestad, met veel internationale bedrijven die hun productievestigingen in de stad hebben, vooral binnen de auto- en vliegtuigindustrie.

Radisson Collection Hotel, Bamako Mali : Het Radisson Collection Hotel Bamako in Mali, dat binnen zes maanden zal worden geopend, introduceert het high-end merk Radisson Hotel Group in Afrika, als het eerste Radisson Collection-hotel dat op het continent wordt geopend. Het 200 kamers tellende hotel biedt uitzonderlijke eetervaringen in de vijf eet- en drinkgelegenheden, van een restaurant dat de hele dag geopend is en een specialiteitenrestaurant tot een café, een bar en een executive lounge. Het hotel beschikt ook over een uitgebreide vergader- en evenementenruimte van 1200 m², bestaande uit een balzaal en zeven vergaderzalen. Gasten kunnen fit blijven in de volledig uitgeruste fitnessruimte van het hotel of tot rust komen in een serene omgeving in de spa of aan de rand van het zwembad. Het hotel ligt in het hart van Bamako, vlakbij de diplomatenwijk van de stad.

Radisson Blu Zaffron Resort, Santorini Griekenland : Het Radisson Blu Zaffron Resort Santorini, met zijn karakteristieke architectuur en luxueuze stijl, beschikt over 102 ruime kamers, suites of exclusieve villa’s. Gasten zullen blij zijn om de hele dag door het restaurant, de zwembadbar en het prachtige buitenzwembad van het hotel te verkennen. Het hotel , opening in 2021, biedt ook een wellnesscentrum met een volledig uitgeruste fitnessruimte om het lichaam, de geest en de ziel te revitaliseren. Een vergaderruimte van 134 m² is perfect voor elke sociale bijeenkomst of zakelijke functie. Gelegen in het dorp Kamari, ligt het pand op slechts 150 meter afstand van het strand en de boulevard. Het dorp aan zee is ook een ideaal uitgangspunt voor het verkennen van de Mésa Vounó berg en het is de archeologische site van Ancient Thera, een mijlpaal van Santorini met historische tempels en openbare instellingen.

Radisson Blu Grand Hotel & Spa, Malo-les-Bains Frankrijk : Het hotel, dat in het tweede kwartaal van 2021 zal worden geopend, vormt een aanvulling op de 16 bestaande hotels van de groep die in Frankrijk in gebruik zijn en zal de 13e plaats innemen op de ranglijst van het merk Radisson Blu in het land. Naast de 110 kamers en suites, die allemaal een eigen terras hebben, kunnen de gasten de hele dag genieten van een diner, een lobbybar en terras en een spa en een fitnesscentrum. Het hotel beschikt ook over 255 m² aan speciale vergader- en evenementenruimte. Het hotel ligt aan de kust van de Côte d’Opale met uitzicht op het strand en grenst aan het stadscentrum. Het ligt op 3 km van het treinstation van Duinkerken, 50 km van de Eurostar en 15 km van de Belgische grens.

Radisson Hotel Addis Abeba – Ethiopië : Radisson Hotel Addis Abeba is het vijfde hotel van de Radisson Hotel Group in Ethiopië. Het 114 kamers tellende hotel, opening in 2021, beschikt over een grote verscheidenheid aan eet- en drinkgelegenheden, waaronder een traditioneel Ethiopisch specialiteitenrestaurant en een internationaal eetrestaurant dat de hele dag door naar de poolbar leidt. Het hotel zal ook een derde op maat gemaakte panoramische bar hebben. Radisson Hotel Addis Abeba ligt op slechts 4 km van de pas uitgebreide terminal van de internationale luchthaven Addis Abeba Bole in Ethiopië, nu de grootste luchtvaarthub van Afrika, die naar verwachting 22 miljoen passagiers per jaar zal opvangen.

Radisson Hotel Fujairah – VAE : Het Radisson Hotel Fujairah zal een perfecte aanvulling zijn op de stads- en vrijetijdshotels van de Radisson Hotel Group in de Verenigde Arabische Emiraten. Het hotel met voorziene opening in 2021, zal bestaan uit 193 sleutels in verschillende kamertypes, waaronder standaard, superior en suite categorieën. Het hotel beschikt over een restaurant dat de hele dag geopend is, een specialiteitenrestaurant, een bar en een executive lounge. Daarnaast zullen de gasten kunnen genieten van een buitenzwembad en een fitnessstudio. Om het aanbod binnen het pand verder te verbeteren, zal het hotel beschikken over volledig uitgeruste, state-of-the-art vergader- en evenementenfaciliteiten, waardoor het een ideale locatie is voor lokale en internationale zaken- en vrijetijdsgemeenschappen. Radisson Hotel Fujairah is het tweede Radisson-hotel van de groep in het emiraat en brengt zijn VAE-portfolio naar 24 hotels in exploitatie en in ontwikkeling.

Radisson Hotel Pechersk Park Kiev – Oekraïne : Dit hotel is het eerste van het nieuwe Radisson-merk dat in de Oekraïense hoofdstad wordt geopend en zal in het tweede kwartaal van 2022 zijn deuren openen. Naast de 167 luxe kamers en suites zullen de gasten ook kunnen genieten van een levendige begane grond die een gecombineerde ruimte biedt voor de receptie, bar en de hele dag door een restaurant met deuren naar een zomerterras, een speciale verdieping voor vergader- en evenementruimte, inclusief een buitenterras en een spa en een fitnesscentrum met Turkse baden.

Park Inn by Radisson Durban International Airport DUBE – Zuid-Afrika : Het nieuw gebouwde hotel met geplande opening in 2022, introduceert het merk Park Inn by Radisson in Durban en versterkt de huidige portefeuille van 15 hotels (3.007 kamers) van Radisson Hotel Group, die in gebruik en in ontwikkeling zijn in het land. Het 168 kamers tellende hotel krijgt een lobbybar, een restaurant op het dak de hele dag door en een zwembadterras op het dak met acht verschillende vergader- en evenementenlocaties. Het hotel zal ook het nationale zakencircuit aanvullen met een Park Inn by Radisson in elk van de drie grote steden van Zuid-Afrika (Kaapstad, Durban en Johannesburg).

Radisson Hotel & Appartementen Accra – Ghana : Het hotel is een volledige renovatie van een bestaand hotel met 121 kamers en de bouw van een extra toren die 54 hotelappartementen zal bieden, waardoor een ontwikkeling voor gemengd gebruik ontstaat. Vanuit een restaurant, lobby bar en dakrestaurant, bar en zwembadterras zal elke culinaire voorkeur worden opgevangen. De veelzijdige vergader- en evenementenfaciliteiten bestaan uit 12 verschillende locaties met een oppervlakte van 1.173m². Het hotel zal ook een fitnessruimte, spa en zwembad omvatten. Opening gepland in 2023.

Radisson Blu Hotel, Abuja City Centre, Nigeria : Het Radisson Blu Hotel, Abuja City Centre, is het eerste hotel van de groep in Abuja en vormt een aanvulling op de negen hotels van de groep die in Nigeria in exploitatie en in ontwikkeling zijn. Het 258 kamers tellende hotel ligt in het hart van het centrale zakendistrict van de federale hoofdstad van Nigeria en beschikt over vijf verschillende eet- en drinkgelegenheden, van een specialiteitenrestaurant en een restaurant dat de hele dag door eet, tot een lobbybar & café, een pittoresk terras bij het zwembad en een business lounge. De recreatieve faciliteiten omvatten een 555 m² grote wellness-spa, een fitnessruimte en een zwembad om het welzijn van de gasten te waarborgen. Opening gepland in 2024.