Radisson Individuals in Tallinn

Met een uitstekende locatie bij de ingang van de oude stad, is Radisson Hotel Group verheugd de opening aan te kondigen van Palace Hotel Tallinn, een lid van Radisson Individuals. Dit monument van nationaal architectonisch erfgoed, bijna 100 jaar geleden gebouwd en met respect gerenoveerd, is het eerste Radisson Individuals in de Baltische regio.

Palace Hotel Tallinn, a member of Radisson Individuals biedt 79 kamers en suites, waaronder een Presidentiële Suite van 150 m2 die bestaat uit een grote studio met zitgelegenheid voor acht gasten, een keukengedeelte met eettafel voor zes personen, een sauna, een privékantoor en een vergaderruimte. Het fitnesscentrum van het hotel van 50 m2 met airconditioning is uitgerust met grote spiegels en cardiovasculaire toestellen van LifeFitness, evenals een binnenzwembad en een spa met Turks bad, jacuzzi, stoombad en sauna. Zakelijke gasten kunnen gebruik maken van de moderne vergaderruimte van het hotel voor een verscheidenheid aan vergaderingen en bijeenkomsten. Restaurant Konrad serveert de hele dag door zowel internationale als lokale gerechten, bereid met kwaliteitsproducten. De Gallery Bar biedt ‘s ochtends koffie, gevarieerde menu’s en een speciaal pizza-menu.

Het Palace Hotel Tallinn, een onderdeel van Radisson Individuals, is gebouwd in 1937 en is ontworpen door de Estlandse architect Elmar Lohk, bekend om zijn architectonische stijl uit de jaren 1930 waarin functionalisme werd gecombineerd met invloeden van de school van Chicago en traditionele kunst. Het hotel ligt in het hart van de oude binnenstad van Tallinn, op een steenworp afstand van Tallinn’s Vrijheidsplein, een populaire ontmoetingsplaats die grenst aan de oude binnenstad, en nodigt gasten uit om de historische geplaveide straten van het culturele centrum van Estland te verkennen. Het rijke culturele landschap van Tallinn gaat tegenwoordig hand in hand met digitale innovatie als de thuisbasis van het hoogste aantal start-ups per persoon in Europa en de geboorteplaats van enkele van ‘s werelds toonaangevende technologiebedrijven, waardoor het een van de populairste weekendbestemmingen van Oost-Europa is.

Het hotel ligt op 1,3 km afstand van het hoofdstation van Tallinn en op 2,3 km afstand van de haven van Tallinn. De luchthaven van Tallinn ligt op slechts een zeer korte rit van het hotel (4,1 km). De meeste toeristische bezienswaardigheden en de belangrijkste winkelstraten zijn te voet bereikbaar, aangezien de belangrijkste attracties van Tallinn verspreid liggen over de oude binnenstad.