Radisson lanceert nieuwe brand: Radisson individuals

Radisson Hotel Group kondigt de lancering van een nieuw merk aan, Radisson Individuals. Radisson Individuals is een conversiemerk dat onafhankelijke hotels en lokale, regionale ketens de mogelijkheid biedt om deel uit te maken van het wereldwijde platform van de Radisson Hotelgroep, en zo te profiteren van de internationale bekendheid en ervaring van de groep, met de vrijheid om hun eigen authenticiteit en identiteit te behouden.

Radisson Individuele hotels worden geselecteerd op basis van hun eigen kenmerken en persoonlijkheid en bieden gasten de mogelijkheid om nieuwe locaties over de hele wereld te ontdekken, terwijl ze altijd de hoge kwaliteitsnormen en “Yes I Can!” servicegerichtheid van Radisson Hotel Group leveren.

Federico J. González, CEO, Radisson Hotel Group: “De lancering van Radisson Individuals markeert een nieuwe mijlpaal in ons ambitieuze vijfjarenplan om erkend te worden als een van de top drie hotelmerken in de wereld en het favoriete merk voor eigenaars, gasten en talent. We hebben Radisson Individuals gecreëerd als antwoord op de veranderende eisen van de moderne markt voor zowel hoteleigenaren als gasten. Toetreding tot Radisson Individuals is een ideale eerste stap voor individuele hotels met sterke servicescores die onafhankelijk willen blijven of die overwegen om over te stappen op een van onze succesvolle kernmerken, maar ook een sterke propositie voor lokale, regionale hotelmerken die extra distributiekanalen en/of co-branding mogelijkheden willen verkennen.

Radisson Individual vertegenwoordigt een uitzonderlijke kans voor hotels om hun zichtbaarheid te vergroten, het vertrouwen van klanten te koesteren en toegang te krijgen tot een breder publiek via meerdere distributiekanalen en een wereldwijde verkoopstructuur. Deze hotels kunnen profiteren van de contracterende kracht en de schaalvoordelen die voortkomen uit een merk dat door miljoenen gasten over de hele wereld wordt vertrouwd, evenals geïntegreerde IT- en inkomstenplatforms en uitgebreide operationele systemen om hoge GOP-marges te leveren.

Hotels die zich bij Radisson Individual willen aansluiten, zullen een compliance-evaluatie uitvoeren die zich richt op vier belangrijke parameters, de gezondheids- en veiligheidsnormen van SGS, de online index die wordt geëvalueerd via hun GRI, de naleving van Fire & Life Safety en de mogelijkheid om verbinding te maken met de belangrijkste besturingssystemen van de groep. Hotelleden van Radisson Individuals krijgen een training over de “Yes I Can!” van de groep. Servicefilosofie en een GRI-score van meer dan 80%, waardoor de kwaliteit van de dienstverlening aan de gasten en Every Moment Matters verzekerd is.

Een aantal hotels heeft zich al aangesloten bij Radisson Individuals in het Verenigd Koninkrijk en Azië met aanvullende eigendommen in geavanceerde discussies in Italië, Duitsland, Rusland en daarbuiten.

Elie Younes, Executive Vice President & Chief Development Officer, Radisson Hotel Group: “Radisson Individual biedt eigenaren de nodige flexibiliteit om hun toekomst vorm te geven en hun succes te verzekeren. Het is een unieke aanpak waarbij elk aangesloten hotel het succes en de normen meet op basis van de online score van de gasten. Eenvoudig gezegd is het een merk voor hotels met een bewezen staat van dienst van tevreden gasten”.

Daarnaast heeft Radisson Hotel Group in het derde kwartaal van 2020 tien nieuwe hotels in het Verenigd Koninkrijk, Italië, Oekraïne, Duitsland, Egypte en Nigeria in heel EMEA ondertekend. De nieuwe ondertekeningen bouwen voort op de 15 hotels die in het tweede kwartaal van 2020 werden aangekondigd en bevestigen de toewijding van de groep haar ambitieuze vijfjarige ontwikkelingsplan. Radisson Hotel Group blijft zijn nieuwe merkarchitectuur uitbreiden en zijn aanwezigheid in heel EMEA verder versterken.

Nieuwe ondertekeningen zijn o. a. : Henrietta House, lid van Radisson Individuals, Bath, UK (Opening 2020) – River House Hotel, lid van Radisson Individuals, Inverness, UK (Opening 2021) – Radisson Blu Hotel, Sheffield, UK (Opening 2023) -Radisson Residences, Baden Württemberg, Duitsland (Opening 2023) – Radisson Hotel, Florence, Italië (Opening 2021) – Radisson Collection Hotel, Venetië, Italië (Opening 2021) – Radisson Hotel, Odessa, Oekraïne (Opening 2021) – Radisson Hotel, Abuja, Nigeria (Opening 2022) – Radisson Blu Residences, Mekka in het Koninkrijk Saudi-Arabië (Opening 2022) en Radisson Blu Resort, Port Ghalib, Egypte (Opening 2023)