Radisson: recordjaar Griekenland

Radisson Hotel Group kondigt een recordjaar van groei aan voor Griekenland met vier ondertekeningen en drie openingen tot nu toe, waarmee het de internationale ontwikkelingsactiviteiten in het land leidt. 2022 is een indrukwekkend jaar voor de Groep, die blijft voortbouwen op het groeiende vertrouwen van strategische investeerders en partners. Met de ondertekening van twee hotels in Athene en twee resorts in Mykonos en Skiathos, die beide ook eerder dit jaar zijn geopend, staat de portefeuille van de Groep nu op zeven hotels en resorts met meer dan 800 kamers in exploitatie en in ontwikkeling.

In de afgelopen maanden heeft de Radisson Hotel Group verschillende van zijn merken op de Griekse markt geïntroduceerd. Het kondigde de ondertekening aan van zijn eerste Radisson RED-hotel in Griekenland, Radisson RED Mitropoleos Square Athens, dat in de tweede helft van 2023 wordt geopend en waarmee het luxe lifestyle-merk in het land wordt geïntroduceerd. Het Radisson RED Mitropoleos Square Athens wordt verbouwd tot een oud kantoorgebouw en krijgt 100 kamers, 150 m² vergaderruimte en een fitnessruimte. Op de begane grond komt een restaurant waar de hele dag gegeten kan worden en dat een prachtig uitzicht biedt op het plein. Het hoogtepunt van het pand wordt de bar en het restaurant op het dak met direct uitzicht op de Akropolis, in samenwerking met een beroemde chef-kok die in de komende maanden zal worden aangekondigd.

The Social Kolonaki Athens Hotel, lid van Radisson Individuals, opent in november zijn deuren en is een nieuwe toevoeging aan het groeiende Radisson Individuals portfolio van de groep. Het hotel wordt het enige merkhotel aan de Voukourestiou Straat, de meest chique winkelstraat in het centrum van Athene. Het zeven verdiepingen tellende hotel heeft een levendig, stedelijk interieur dat past bij de modieuze locatie van het hotel en zal 24 ruime kamers en suites bieden, waaronder een presidentiële suite. Het hotel zal naar verwachting een lifestyle-bestemming worden met een trendy restaurant en bar op de begane grond, een ontbijtruimte op de tussenverdieping en privé-eetgelegenheden. De lobby van het hotel wordt de ideale ruimte voor alle soorten kunstevenementen en sociale bijeenkomsten in de stad.

De Groep markeerde dit jaar ook een andere mijlpaal met de uitbreiding van zijn resortportfolio met de toevoeging van twee resorts op de populaire eilanden Mykonos en Skiathos, naast de andere eilandresorts Santorini en Kreta waar de Radisson Hotel Group al aanwezig is. Radisson Blu Euphoria Resort, Mykonos opende in mei als eerste hotel van de Groep en als eerste internationale kernmerk op het eiland in deze wereldberoemde bestemming. Het hotel ligt op een steenworp afstand van het gouden Kalo Livadi en beschikt over 34 stijlvolle kamers en suites die geïnspireerd zijn op de beroemde witgekalkte architectuur van de Cycladen. De meeste kamers bieden een spectaculair uitzicht op de baai en de Egeïsche Zee, waaronder de grote Euphoria Suite met zijn ruime terras en privézwembad. Radisson Resort Plaza Skiathos opende zijn deuren in juli en gaat er prat op het eerste internationale merkhotel van het eiland te zijn, gelegen aan het strand van Kanapitsa met 84 kamers en suites en ingericht in een moderne, minimalistische stijl die uitzicht bieden op het zwembad van het hotel of de zee. Het resort is ook bij uitstek geschikt voor bruiloften met een eigen orthodoxe kapel en een veelzijdig buitenzwembad dat recepties met een prachtig uitzicht biedt.

Radisson Hotel Group exploiteert momenteel vijf hotels en resorts in Griekenland, Radisson Blu Park Hotel in Athene; Radisson Blu Beach Resort, Milatos op Kreta; Radisson Blu Zaffron Resort, Santorini; Radisson Blu Euphoria Resort, Mykonos; en Radisson Resort Plaza Skiathos met nog twee te openen in de komende maanden.