Radisson RED brengt speelse stijl naar Wenen

Radisson Hospitality AB, onderdeel van Radisson Hotel Group, is verheugd om de ondertekening van het Radisson RED Vienna in Oostenrijk aan te kondigen. De keizerlijke stad, wereldberoemd om zijn muziek, architectuur en cultuur, is de perfecte locatie om het luxe, lifestyle select-servicemerk van de groep te verwelkomen.

Het Radisson RED Vienna opent in 2021 en zal een speelse draai geven aan de conventionele hotelscene in de hoofdstad van Oostenrijk. Wenen is zelf een zeer begeerde bestemming die acht jaar op rij de stad met de hoogste levenskwaliteit ter wereld is genoemd – en staat ook bovenaan de Roland Berger Smart City Index.

Elie Younes, Executive Vice President en Chief Development Officer, Radisson Hotel Group: “We zijn verheugd een nieuwe sfeer te brengen in Wenen met het gedurfde, eclectische en speelse Radisson RED. Wenen, een van de mooiste en meest trendy steden in de wereld, is de perfecte pasvorm voor Radisson RED – een zeer relevant merk voor zowel gasten als eigenaars in veel Duitstalige markten. ”

Het nieuwbouw hotel ligt in het Leopoldstadt-gedeelte van de stad en biedt gasten de kans om in een van de meest levendige en trendy wijken van Wenen te verblijven. Het populaire Donau-kanaal, met zijn vele strandbars en restaurants, is in de buurt, het hotel ligt ook op loopafstand van het stadscentrum.

Het Radisson RED Vienna is ontworpen door de bekroonde architect Martin Lesjak van de INNOCAD-architectuur en heeft 179 kamers, een restaurant en bar, een fitnessruimte en een creatieve ruimte voor vergaderingen en evenementen. Het zal ook beschikken over een unieke binnenplaats van 240 m² versierd met hangende tuinen, naast een spectaculaire bar op het dak en een terras dat een prachtig uitzicht over Wenen biedt – met inbegrip van het meest prominente oriëntatiepunt, Stephan’s Dome.

Radisson RED Vienna wordt voor de gasten de ideale uitvalsbasis om de stad te verkennen. Vele Weense topattracties zijn te voet bereikbaar, terwijl het openbaar vervoer, inclusief de nabijgelegen metrohaltes, het voor gasten eenvoudig maakt om zich te verplaatsen en het meeste uit hun verblijf te halen.