Radisson RED debuteert in Duitsland

De Radisson Hotel Group kondigt de ondertekening aan van het eerste Radisson RED hotel in Duitsland met ontwikkelaar GERCHGROUP. Het nieuwe Radisson RED Keulen ligt op een centrale locatie, op een steenworp afstand van het UNESCO-werelderfgoed, de Dom van Keulen. Het nieuwe hotel zal zich integreren in de “Laurenz Carré”, een moderne stadswijk met ook kantoor- en winkelruimtes.

Een bestaand, geklasseerd hotelcomplex wordt heringericht en aangevuld met een nieuw gebouw voor het merk Lifestyle van de Radisson Hotel Group. Het Radisson RED Cologne zal in totaal 262 kamers hebben.

“Radisson RED is een zeer relevant merk voor eigenaars en gasten. Het past perfect in de markt van Keulen en zal een extra dimensie toevoegen aan het sociale leven in de stad” aldus Elie Younes, Executive Vice President & Chief Development Officer, Radisson Hotel Group.

Marc K. Thiel, Chief Transaction Officer van de GERCHGOUP AG vult aan: “Op basis van de enorme vraag van nationale en internationale operatorketens hebben we vanaf het begin verschillende spannende concepten kunnen onderzoeken. Uiteindelijk heeft Radisson Hotel Group ons overtuigd met zijn nieuwe en innovatieve RED-merk. We zijn erg blij dat we dit hotelproject met zo’n gerenommeerde partner kunnen realiseren. Het is ook voor de stad Keulen een prachtige ervaring om dit soort hotels op deze locatie te ervaren”.

Het Radisson RED-hotel Keulen wordt volgens planning in het tweede kwartaal van 2023 geopend. Beide hotelgebouwen krijgen een spannend restaurant- en barconcept, een fitnessstudio en een creatieve vergader- en evenementenruimte van 300 vierkante meter. Het hotel wordt de ideale toegangspoort om het populaire stadscentrum van Keulen te verkennen. Het Centraal Station van Keulen ligt op loopafstand. Het beurs- en handelscentrum van Keulen ligt op slechts enkele minuten met de trein, zodat zakenreizigers gemakkelijk het beste uit hun verblijf kunnen halen.

Met dit debuut in Duitsland brengt Radisson RED een Lifestyle merk en nieuwe stijl naar de stad aan de Rijn. Keulen, de op drie na grootste stad van Duitsland, is de ideale locatie voor het luxueuze en interactieve merk dat de conventionele hotelindustrie verrijkt met een speels tintje. Radisson RED hotels wekken gastvrijheid op met echte serviceprofessionaliteit en bieden reizigers een ervaring die past bij de bestemming – dit is de essentie van het RED merk.

Met het Radisson RED breidt de portefeuille in Duitsland zich uit tot meer dan 40 hotels in exploitatie of in ontwikkeling. Radisson RED hotels bevinden zich over de hele wereld in levendige stedelijke bestemmingen zoals Dubai, Kaapstad, Lissabon, Londen en Wenen.